Skjermdump: Video Ping

Etter å ha vært med å sette sitt preg på tetkampen siden første runde slo Viktor Hovland til med sin beste runde for turneringen på finaledagen av Tour Championship i Atlanta.

Dermed ble 23-åringen fra Oslo belønnet med sin største premiesjekk noen gang, i sin siste turnering av PGA-tourens 2020/21-sesong: 2,2 millioner dollar – 19,1 millioner kroner.

— Jeg slo veldig mange gode jernslag, og det var vel tre av de som ga «tap in» for birdie. De andre ga to-putt for birdie, og da blir det enkelt å spille golf. Det har vært mye bra. Jeg har vunnet i år, og hatt mange topplasseringer. Men jeg har fortsatt mye å gå på, og det er spennende. Det går opp og ned. Noen uke rkjennes det som om jeg kjemper i toppen, men så har jeg en periode der det kjennes som at jeg må kjemper for å klare cutten

Viktor Hovland til Eurosport

Viktor rundet på tre under par halvveis i sisterunden etter Birdie på hullene 3, 6 og 8. På hjemveien ble det birdie på hull 13, 17 og 18, og det eneste som skjemmet scorekortet var en bogey på hull 16.

Med 14 under par endte han to slag bak pallen. Og syv slag bak vinneren, lederen siden dag én, Patrick Cantlay.

Amerikaneren hadden en tett og knallhard kamp med verdenseren Jon Rahm, men med -21 klarte han å holde spanjolen bak seg med ett slags margin, og ta med seg seierssjekken på 15 millioner dollar, eller 130 millioner kroner.

Tredjeplassen gikk til Kevin Na fra USA med -15, ett slag foran Justin Thomaspå fjerdeplass. Viktor delte femteplassen med OL-vinneren, Xander Schauffele,

Se også: Resultater fra Atlanta

2021/22-sesongen på PGA Tour starter med Fortinet Championship 16.-19. sepetember.