To norske baner rangert blant Nordens 14 beste

LOFOTEN LINKS' SIGNATURHULL: Hull 2 er et par-3-hull som spilles rett ut mot havet, og har rukket å bli berømt verden rundt. Foto: Kevin Murray

Et av Europas største golfmagasiner har laget en oversikt over de 14 beste nordiske golfbanene. To norske er blant dem som er funnet verdige en plass på den svært eksklusive listen.

Engelske Golf Monthly har ikke kåret noen vinner eller på annen måte innbyrdes rangert de 14 banene i artikkelen The best Golf Courses in Scandinavia.

Men presenterer dem i en rekkefølge som mange nok vil mene er en rangering fra toppen. Golf Monthly gjør også et poeng av at selv om artikkelen heter Skandinavias beste baner, så er også finske og islandske baner med på listen.

Lofoten Links presenteres som bane nummer to, og magasinet skriver:

— Banen på den fjerntliggende norske øya, Gimsøya, byr på en av verdens mest utrolige beliggenheter for golf. På 68 grader nord er det mulig å spille her 24 timer i døgnet om sommeren. Den åpnet i 2015, og det er et ganske vanskelig sted å komme til. Men det er vel verdt strevet med å å komme hit. Selv om de fantastiske omgivelsene er altoppslukende til å begynne med, oppdager du at banens kvalitet lever opp til den fortryllende arktiske plasseringen.

Oslo Golfklubb finner også sin plass på listen. Golf Monthly nevner historien som Norges eldste bane og at den amerikanske arkitekten, Steve Forrests, redesign i 2007-2009.

Listen inneholder fem svenske, fire danske, to norske, to danske og én islandsk golfbane.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  R&A The Open 2o22: Final Qualifying med Jarand Arnøy, Markus Braadlie  og Espen Kofstad ((Fairmont St. Andrews 28. juni)

  PGA Tour:  John Deere Classic   (3o. juni -3.  juli)

  Korn Ferry Tour:  The Ascendant presented by Blue  med Kristoffer Ventura ((3o. juni -3.  juli)

   DP World Tour: Horizon Irish Open med Espen Kofstad  ((3o. juni -3.  juli)

  Challenge Tour:  Italian Challenge Open  med Kristian Krogh, Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (3o. juni -3.  juli)

  Ladies European Tour: : Amundi German Masters  med Marianne Skarpnord,  Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forsland og Karoline Lund (3o. juni -3.  juli)

  LET Acess Seris: Golf Saint Omer med Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,  , Stina Resen og Celine Karlung  ( (3o. juni -2.  juli)

  Nordic League: PGA Championship Landeryd Masters  med seks nordmenn ( (29. juni -2.  juli)

  Amatør:  DIAC 2022  med Casper Bjurhult Kennedy, Tom Røed Karlsen og Henrik Heyerdah (28. juni – 1. juli)

  Junior:  Stenson Sunesson Junior Challenge  med Leo Hirukawa Aaraas (28. juni)

  NGF-turneringer:  Lag NM Junior 1. og 2. Divisjon    (29. juni -2.  juli)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×