LOFOTEN LINKS' SIGNATURHULL: Hull 2 er et par-3-hull som spilles rett ut mot havet, og har rukket å bli berømt verden rundt. Foto: Kevin Murray

Et av Europas største golfmagasiner har laget en oversikt over de 14 beste nordiske golfbanene. To norske er blant dem som er funnet verdige en plass på den svært eksklusive listen.

Engelske Golf Monthly har ikke kåret noen vinner eller på annen måte innbyrdes rangert de 14 banene i artikkelen The best Golf Courses in Scandinavia.

Men presenterer dem i en rekkefølge som mange nok vil mene er en rangering fra toppen. Golf Monthly gjør også et poeng av at selv om artikkelen heter Skandinavias beste baner, så er også finske og islandske baner med på listen.

Lofoten Links presenteres som bane nummer to, og magasinet skriver:

— Banen på den fjerntliggende norske øya, Gimsøya, byr på en av verdens mest utrolige beliggenheter for golf. På 68 grader nord er det mulig å spille her 24 timer i døgnet om sommeren. Den åpnet i 2015, og det er et ganske vanskelig sted å komme til. Men det er vel verdt strevet med å å komme hit. Selv om de fantastiske omgivelsene er altoppslukende til å begynne med, oppdager du at banens kvalitet lever opp til den fortryllende arktiske plasseringen.

Oslo Golfklubb finner også sin plass på listen. Golf Monthly nevner historien som Norges eldste bane og at den amerikanske arkitekten, Steve Forrests, redesign i 2007-2009.

Listen inneholder fem svenske, fire danske, to norske, to danske og én islandsk golfbane.