Tips for nybegynnere innenfor betting på golf

Golfsporten er fantastisk når man tenker over at den både kan være avslappende og spennende på en og samme tid. Det er detaljene i spillet som er avgjørende, og som gjør at man som tilskuer alltid må være årvåken, mens de naturnære omgivelsene og det stille tempoet bidrar til ro. En rekke golfentusiaster liker å skru opp spenningen et par hakk – gjennom å spille på odds. Betting på golf kan være akkurat så avansert som man selv ønsker, og spiller man ansvarlig, kan det løfte tilskueropplevelsen til nye høyder.

I denne artikkelen byr vi på noen grunnleggende tips til den som vurderer å begynne med spill på golf.

Tenk på dette når du skal spille på golf

Noen ganger vil man bare satse en slant på sine favorittspillere for å høyne innsatsene litt, og da trengs det sjeldent en mengde forarbeid. Har du på den annen side forhåpninger om å vinne penger på online betting, så må du være forberedt på å anstrenge deg litt mer. Flaks er alltid en viss faktor når man spiller på odds, men du kan forbedre dine muligheter mye ved hjelp av kunnskap, og gjennom å være oppmerksom på prognoseforandringer. 

Det mest grunnleggende du bør gjøre, innen du plasserer et spill, er å sammenligne spillernes resultater – se innledningsvis på verdensrangeringer og resultater fra konkurranser i et større perspektiv. Som golfentusiast har du sikkert allerede en relativt bra forståelse for disse tingene, noe som gjør det enklere for deg å gå mer i detalj. Da kan du prøve å finne ut hvordan golfernes form ser ut før konkurranser – du har sett på resultatene over lengre tid, og nå er det altså på tide å fokusere på hvordan ting har sett ut den siste tiden.

Tidligere resultater og form er alltid et bra utgangpunkt om du skal spille, og derfra kan du bygge videre på dine kunnskaper i den utstrekning du ønsker. For eksempel kan du se på ting som hvor bra spillerne har prestert på ulike baner, hvor bra de presterer under forskjellige værtyper, om det finnes noe spesifikt hull de pleier å ha problemer med og så videre. 

Som nybegynner innenfor betting kan det innledningsvis være smart å fokusere på et enklere vinnerspill, for eksempel et spill om hvilken spiller som kommer til å vinne en turnering eller lignende. Deretter kan du begynne å utforske detaljspillene som tilbys – under de største konkurransene pleier det å være odds på både det ene og det andre.

Generelle tips for den som vil begynne med betting

Er du ny på golfbetting og på betting generelt, så finnes det mange generelle ting som kan være bra å ha i bakhodet. Det finnes for eksempel mange tips på nettet om hvordan du kan tenke når du plasserer spill for å forbedre dine vinnersjanser. Vi vil hevde at de to viktigste aspektene innebærer at du alltid husker på å spille ansvarlig og at det skal være gøy.

Spiller du uforsiktig, på en måte som gjør at du havner i økonomisk problemer, så er det ikke verdt det. Vær derfor sikker før du begynner å spille, og vær klar over at det finnes hjelpemidler dersom du i fremtiden skulle kjenne at du taper kontrollen over spillene dine. Det er heller ikke dumt å sette opp en og annen regel for seg selv. Reglene lager du på egenhånd, men de kan bestå av alt fra å sette sammen et spillbudsjett til å begrense antall ganger du kan spille i uken for eksempel.

Betting skal som sagt være morsomt, uansett om du vinner eller taper. Synes du ikke det er gøy å gjøre research eller kanskje energien forsvinner når du ikke vinner, da er det kanskje på tide å ta et steg bakover og se over situasjonen. Nå som dette er nevnt, så er det bare å kjøre i gang dersom du spiller ansvarlig og fokuserer på aspektene som tilføyer noe til din golfopplevelse! 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Zurich Classic med Viktor Hovland og Kristoffer Ventura (22.-25. april) 

  European Tour: Gran Canaria Lopesan Open (22.-25. april)

  Challenge Tour: Limpopo Championship med Eirik Tage Johansen, Kristian Krogh, Kristoffer Reitan og Espen Kofstad (22.-25. april)

  Nordic League: PGA Catalunya Resort Championship med syv nordmenn (18.- 20. april)

  LPGA: Hugel Air Premia LA Open (22.-24. april)

  Symetra Tour: Cooper Rock Championship med Celine Borge og Karoline Stormo (22.-24. april)

  Sunshine Ladies Tour: Support Ladies Challenge med Maiken Bing Paulsen;  Tina Mazarino, Marianne Skarpnord og Stina Resen  (21.-23. april)

  College: SSC Women’s Championship med Emilie Bjørge og Synne Lauritzen (12.-13. april)

  College: Hampden-Sydney Invitational med Casper Andersen (17.-18. april)

  College: Mercyhurst Spring Invitational med Fredrik Andersen (17.-18. april)

  College: The Doc Gimmler Team/Player Leaderboard med André Kleppe (17.-18. april)

  College: Indiana Invitational med Rikke Nordvik (17.-18. april)

  College: SEC Championship Match Play med Emilie Øverås (17.-18. april)

  College: ASUN Championship med Tom Rød Karlsen (18.-20. april)

  College: Sun Belt Conference Championship med Malene Austerlått, Caroline Berge og Julie Hovland (18.-20. april)

  College: Ohio Valley Conference Championship med Elisabeth Tønnesen (18.-20. april)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×