Foto: Rolex/Chris Turvey

På en regntung søndag på Royal Liverpool var det bare en strålende Brian Harman som kunne minne om solskinn, i det han rodde i land en helt utrolig imponerende seier. Det var ikke mye spenning han ville gi oss heller, ikke en aldri så liten dobbel-bogey etter et lite bunkerbesøk en gang, men inspirerende var det, hvor lett han fikk det til å se ut. Midt i fairway, og rett opp på green, uansett hvor langt det var igjen, nesten hver gang. Til slutt kunne Brian endelig løfte trofeet, The Claret Jug.

Overraskelsen Brian Harman var kald og solid i det han beholdt ledelsen hele veien fra andre runde, uten at noen andre klarte å komme i nærheten. Blant alle de store navnene på startlisten var det nok ikke mange som hadde satt sine penger på denne relativt ukjente sørstatsmannen fra Georgia. Sist gang Harman vant noe som helst var Wells Fargo Championship på PGA Touren i 2017. At han skulle klare beholde den overlegne ledelsen, over to intense dager i rufsete vær, var det nok ikke mange som hadde sett for seg. Men 36 år gamle Brian Harman bærer på mer erfaring enn de fleste av sine nærmeste utfordrere, han ble proff i 2009 og har 2 seire på PGA Touren. Erfaringen med å lede US Open 2017 før siste dag, og til slutt havne på en 2. plass, har utvilsomt bidratt til å stålsette nervene hans for å omsette ledelse til seier under The Open. På begge de to siste rundene var det noen bogeys og dårlige slag fra start som kunne fått det til å rakne for en hvilken som helst golfer, men Harman viste utrolig evne til å beholde roen og følge opp med solide slag. Fasiten til slutt ble 13 under par, hele 6 slag foran de nærmeste utfordrerne Sepp Straka, Jayson Day, Tom Kim og Jon Rahm.

Hovland spilte seg bort på starten av finalerunden dessverre, men totalt sett klarte han allikevel å atter en gang levere en veldig god major-turnering i det som endte med delt 13. plass på 3 under par.