Det ble en spennende finalerunde i Norgescup 6 på Tyrifjord GK. Andreas Gjesteby fra Drammen vant etter å ha tangert banerekorden på 64 slag, mens Dorthea Forbrigd fra Oslo Golfklubb vant etter tre hulls omspill.
tangering-av-banerekord-og-omspill

VINNERNE: Dorthea Forbrigd fra Oslo vant i tre hulls omspill mens Andreas Gjesteby fra Drammen vant etter å ha tangert banerekorden på åtte under par, 64.

tangering-av-banerekord-og-omspill

tangering-av-banerekord-og-omspill

tangering-av-banerekord-og-omspill


Etter Ole Fremstads kanonrunde med sju under par, 65, lørdag var det mange som regnet med at Byneset-spilleren skulle ta seieren. Men så løsnet det for Andreas Gjesteby fra Drammen GK.

— Jeg spilte bra i går også, men ingen putt gikk i. Men på hull 11 i dag løsnet det, da jeg fikk en eagle, forteller Gjesteby fornøyd.

Deretter ble det ikke bare én eagle, det ble to, i tillegg til flere birdier. Med åtte under par 64-runden søndag vant han med -10, tre slag foran Fremstad.

— Jeg er veldig fornøyd, og det har vært moro å spille på Tyrifjord, sier den unge drammenseren.

Det hører med til historien at Gjesteby hadde en putt for 25 slag på de siste ni, men treputtet og kom inn på 27 slag.

— I min mer enn 40 år i golf har jeg aldri noen gang hørt om 25 slag på ni hull i turnering. Ikke 26 heller, kommenterer daglig leder Derek Crawford, og berømmer prestasjonen.

Tett blant damene

På damesiden ble det enda mer spenning da tre spillere kom inn med samme resultat.

Kristin Simonsen fra Meland, Renate Hjelle Grimstad fra Bergen og Dorthea Forbrigd fra Oslo lå alle på sju slag over par etter tre runder på Tyrifjord.

Etter det første omspillet på hull 18 røk Renate Hjelle Grimstad ut. Kristin Simonsen og Dorthea Forbrigd måtte spille to hull til før seieren til Dorthea var et faktum.

— Det var gøy og spennende. Jeg var litt nervøs, sier Dorthea Forbrigd, som måtte i omspill for første gang i karrieren. Hun var fornøyd med at hun hadde spilt jevnt.

— Utfordringen i en slik turnering er å spille stabilt, det er vanskelig å levere tre bra runder, sier 16-åringen fra Oslo GK, som har ikke deltatt i Norgescup tidligere, men spiller på Team Norway Junior Tour.

Se også:
Resultater herrer
Resultater damer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.