Tages første seier på Challenge Tour

SER FRAMOVER: 37 år gamle Eirik Tage Johansen tok sno første challenge-seier. Og vil gjerne tilbake på europatouren. Foto: European Tour

Eirik Tage Johansen passerte en mileplæl i karrieren da han beseiret Ugo Coussaud 2&1 i finalen i challenge-turneringen Andalucía Costa del Sol Match Play 9, atten år etter proffdebuten.

Siddisens første seier på challengetouren kom etter et fantastisk andreslag fra 208 meter til drøye to meter fra pinnen på hull 8 på Valle Romano-banen.

Derfra rullet han rolig i eagleputten, som beseglet skjebnen til motstanderen fra Frankrike.

37-åringen fra Stavanger GK ble tvillingfar for bare to måneder siden, og sesongdebuterte først for en uke siden. Men har allerede sikret seg challengetour-kortet for 2020 med seieren i Estepona. Noe han er svært lettet over, forteller han til European Tour:

— Det føles bra. Det har vært en berg-og dalbane med matchene. Det har vært matchspill hele helgen, og det føles fantastisk å stå der jeg står akkurat nå. Det er gøy å vinne, og spesielt å vinne her. Jeg har trent mye her i området, og det er utrolig morsomt å komme tilbake hit og vinne.

Fram til forrige uke hadde Tage ikke spilt turnering siden desember på grunn av familieforøkelsen. Og etter turnering to uker på rad bærer det nå hjem til den nye hverdagen igjen:

— Nå må jeg gå hjem i et par uker for å organisere ting hjemme fram til svigermor kan komme og bli hos min kone og barna en tid.

Tage regner med at han får tid til syv eller åtte turneringer denne sesongen. Og da er det godt å slippe å stresse med å spille inn nok penger til å beholde kortet:

— Etter seieren har jeg sikret et sted å spille også neste sesong.

Slik kom Tages første seier

Etter delt 25.-plass i det innledende slagspillet torsdag og fredag beseiret Eirik Tage Johansen først David Boote fra Wales i 32-delsfinalen. Og gikk deretter gjennom 16-delsfinalen og åttedelsfinalen.

I kvartfinalen søndag morgen ventet skotten Connor Syme, som ble nedkjempet 2&1. Som ble fulgt av seier 1 opp mot nederlenderen Robin Sciot-Siegrist på det første ekstrahullet i semifinalen.

Så kom det avgjørende slaget i finalen mot Ugo Coussaud:

— Jeg hadde 208 meter til pinnen med vinden bakfra. Jeg trodde jeg kunne slå et femmerjern. Men bestemte meg for å slå et firerjern i stedet. Du vil ikke være lang på det hullet, men jeg ønsket å få ballen helt opp der. Og var heldig nok å bli stående igjen med bare åtte fot for å vinne.

Seieren i Spania var verdt 310.000 kroner (32.000 euro), og sendte Tage til åttendeplass på pengelisten Challenge Tour Rankings.

Også klubbkamerat i Stavanger GK, Aksel Olsen, var med i turneringen. Men endte utenfor matchspillet med ni slags margin etter 71-82.

Se også: Resultater fra Estepona

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.