Syv veier til bedre golf uten å endre svingen

MER GLEDE UTEN ENDRET SVING: Du trenger ikke endre svingen for å spille bedre golf. Se de syv ftipsene i denne artikkelen. Foto: Pixbay

Å trene mer effektivt, og tenke smartere, på golfbanen kan fjerne mange slag fra scoren din, forteller den britiske PGA-proen Alex Elliott. I videoen under foklarer han hva som skal til for å spille bedre golf uten at du behøver å endre så mye som en tøddel på svingen din.

I artikkelen og videoen fra Golf Monthly presenteres syv ganske enkle tips for å spille bedre golf uten justering av svingen.

For, som du sikkert har erfart ofte, kan det være vanskelig å endre innarbeidede bevegelser. Mens å endre vaner og tenkesett ofte oppleves som enklere.

1. Tenk at det ikke er noe flagg

Golfere flest sikter mot flagget så fort de har et sekserjern, eller kortere, i hendene.

Tenk i stedet at det ikke står noe flagg på greenen, og sikt i stedet mot midten. Lander du i nærheten av der du hadde tenkt, er sannsynligheten stor for at det rekker med to putter derfra.

2. Spill smart

Når du står overfor et vanskelig slag etter å ha havnet i trøbbel, still deg følgende spørsmål: «Er det verdt risikoen å forsøke et helt perfekt slag herfra?»

Du ligger kanskje i roughen, har trær i spillelinjen og må skru ballen for å komme nærmere greenen. Er det verdt risikoen? Neppe!

3. Bevisst miss

Spiller du en treningsrunde alene, er det å bevisst bomme på greenen en bra øvelse. Velg den siden av greenen du mener det er best å bomme på for å klare å hulle ut med en chip og en putt.

Spill tre hull, og gi deg selv poeng på hvert hull: 1 poeng for å misse greenen, 2 poeng for en «up and down» og 2 minuspoeng for å treffe greenen på innspillet.

4. Stil deg selv gode spørsmål

Før hvert slag skal du stille deg selv følgende spørsmål: «Hva ser jeg her?»

Spørsmålet gjør at det umiddelbart blir enklere å visualisere slaget.

5. Utarbeid en strategi

Forsøk å spille banen slik du tror arkitekten har ment at den skal spilles. I stedet for å umiddelbart ta fram den køllen du pleier å bruke på det hullet, så forsøk å tenke deg hva som vil være den beste strategien for å få ballen i hullet på færrest mulig slag.

Planlegger du rundene bedre, tar du også flere av problemene ut av spillet.

6. Gi flaggene fargekoder

Har du 100 meter igjen til flagget, kan du kanskje se det som et grønt flagg for deg. Er det en bunker mellom ballen og flagget, kan du tenke deg at flagget er rødt. Og at det dermed er sikrere å å sikte på den delen av greenen som tar bunkeren ut av spill.

7. Flytt målet nærmere

Finn et punkt like foran deg, som ligger på linjen mot målet der i det fjerne. Punktet i siktelinjen kan være et stykke oppslått torv, en kvist, et blad tørt løv eller hva som helst annet som ligger på bakken mellom ballen og målet.

Konsentrer deg om å slå ballen over merket du har valgt.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Puerto Rico Open med Viktor Hovland og Kristoffer Ventura (20. – 23. februar)
  PGA Tour/European Tour: WGC Mexico Championship (20. – 23. februar)
  Asian Tour: Qualifying School Final Stage med Jarand Arnøy og Kevin Andre Wright (19. – 23. februar)
   Ladies European Tour: Australian Ladies Classic med Marianne Skarpnord, Karoline Lund, Stina Resen, Maiken Bing Paulsen og Tonje Daffinrud    (20. – 23. februar)
  Senior: Spanish International Senior Double & Individual med Atle Bartha og Tore Chr. Sviland (19. – 23. februar)
  College: The Prestige by Charles Schwab med Markus Braadlie og William Buhl (17. – 18. februar)
  College: Allstate Sugar Bowl Intercollegiate med Tomine Bjerkelo, Franzeska Sliper, Miami, Julie Hovland Renate Grimstad og Caroline Berge   (16. – 18. februar)
  College: Rebel Beach Intercollegiate med Kristin Simonsen   (17. – 18. februar)
  College: Moon Golf Invitational med Emilie Øverås   (17. – 18. februar)

 • Youtube

  Error type: "Forbidden". Error message: "Access Not Configured. YouTube Data API has not been used in project 537752813138 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/youtube.googleapis.com/overview?project=537752813138 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry." Domain: "usageLimits". Reason: "accessNotConfigured".

  Did you added your own Google API key? Look at the help.

  Check in YouTube if the id JanEspelid belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.
 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.