Robert Karlsson blir vert for en ny svensk challengeturnering: Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson på Katrineholms GK 4. til 7. august.

Sist Sverige hadde en challengeturnering var på PGA of Sweden National i 2011, samme år som det første Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson ble spilt på Nordea Tour. Fem år senere tar turneringen enda ett trinn oppover stigen.

 – Det har alltid vært en drøm å videreutvikle turneringen, som startet som en Minitour og vokste til Nordea Tour, sier Robert Karlsson i en pressemelding.

Den sympatiske svensken mener at det nå var riktig å ta turneringen ett steg opp til challengetouren.

— Jeg funderer på om jeg selv skal spille turneringen, men har ikke bestemt meg ennå, sier Karlsson.

Fem flere turneringer enn i fjor

Totalt består challengtourens turneringsprogram 2016 av 27 turneringer i 21 land, og på tre kontinenter. I fjor bestod touren av 22 turneringer.

Nye land er, foruten Sverige, England og Egypt. Og tradisjonen tro slås det hele i gang med Barclays Open i Kenya, 17. til 20. mars, og avsluttes med NBO Golf Classic Grand Final i Oman, 2. til 5. november.

De 15 beste på Road to Oman-listen ved sesongslutt rykker opp til europatouren. Forhåpentligvis er Eirik Tage Johansen, Elias Bertheussen og Kristian Krogh med i den kampen …

 Se også: Terminliste challengtouren