Footgolf blir egen gren i det svenske golfforbundet

FØRST I VERDEN: Svenska Golfförbundet blir det første forbundet i verden der footgolf går inn som en gren i virksomheten. Foto: Tommy Svensson

Svenska Golfförbundet har inkludert footgolf som en egen gren i virksomheten. Golfpresident Marit Wiig vil vurdere om dette også kan være noe for norsk golf.

Footgolf går ut på å sparke en ball fra utslagsstedet til et hull med så få tilslag som mulig. Spillet følger den vanlige golfens regler, men med fotball og større hull, og SGF er det første golfforbundet som inkluderer det i virksomheten.

— Ja, jeg fikk nettopp en epost om dette, men har ikke hatt tid til å sette meg så veldig inn i det ennå, kommenterer golfpresident Marit Wiig når Golferen.no ringer for å høre om dette kan være en ide også i Norge.

 Blir ny inngangsport til golfen 

— Det skaper en inngangsport til golfen, som kan markedsføres på nye steder og mot helt nye målgrupper, sier fungerende generalsekretær Bo Bengtsson i en pressemelding fra SGF.

— Ja, det er jeg enig i. Men jeg må få litt tid til å sette meg inn i dette (med footgolf). Det høres spennende ut, mener Marit Wiig.

marit wiig

Golfpresident Marit Wiig (Foto: NGF)

Golfpresidenten vil først sjekke med NGF-administrasjonen hvilken kontakt og samarbeid det hittil har vært mellom golfforbundet og fotballgolferne.

— Så må det eventuelt gjøres en styrebehandling der vi diskuterer om vi skal gjøre som svenskene, fortsetter golfpresidenten.

Det svenske golfforbundet har søkt om medlemskap i den internasjonale footgolforganisasjonen, Federation for International FootGolf (FIFG), der 36 land er med.

SGF tar dermed det nasjonale ansvaret for footgolf i Sverige, og skal involvere seg både i baneutbygging, informasjon og regelverk.

Gir økte inntekter for golfklubber

Footgolf-banene bygges integrert med eksisterende golfbaner, som oftest på anlegg som har en separat korthullsbane. Det gir store muligheter for golfklubbene til mer aktivetet og flere inntekter.

I en artikkel på Golferen.no i 2014, forteller Losby GK at de har brukt 30.000 kroner på å bygge sin footgolfbane, Mørk GK at de har brukt 24.000.

Allerede i det først driftsåret omsatte Losbys footgolfbane for over 100.000 kroner, fortalte daglig leder Per Kristoffersen i artikkelen.

Les også: Et titall footgolfbaner åpnet

Se ogsåFootgolf Norway Facebook-side

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×