Svenska Golfförbundet har inkludert footgolf som en egen gren i virksomheten. Golfpresident Marit Wiig vil vurdere om dette også kan være noe for norsk golf.

Footgolf går ut på å sparke en ball fra utslagsstedet til et hull med så få tilslag som mulig. Spillet følger den vanlige golfens regler, men med fotball og større hull, og SGF er det første golfforbundet som inkluderer det i virksomheten.

— Ja, jeg fikk nettopp en epost om dette, men har ikke hatt tid til å sette meg så veldig inn i det ennå, kommenterer golfpresident Marit Wiig når Golferen.no ringer for å høre om dette kan være en ide også i Norge.

 Blir ny inngangsport til golfen 

— Det skaper en inngangsport til golfen, som kan markedsføres på nye steder og mot helt nye målgrupper, sier fungerende generalsekretær Bo Bengtsson i en pressemelding fra SGF.

— Ja, det er jeg enig i. Men jeg må få litt tid til å sette meg inn i dette (med footgolf). Det høres spennende ut, mener Marit Wiig.

marit wiig
Golfpresident Marit Wiig (Foto: NGF)

Golfpresidenten vil først sjekke med NGF-administrasjonen hvilken kontakt og samarbeid det hittil har vært mellom golfforbundet og fotballgolferne.

— Så må det eventuelt gjøres en styrebehandling der vi diskuterer om vi skal gjøre som svenskene, fortsetter golfpresidenten.

Det svenske golfforbundet har søkt om medlemskap i den internasjonale footgolforganisasjonen, Federation for International FootGolf (FIFG), der 36 land er med.

SGF tar dermed det nasjonale ansvaret for footgolf i Sverige, og skal involvere seg både i baneutbygging, informasjon og regelverk.

Gir økte inntekter for golfklubber

Footgolf-banene bygges integrert med eksisterende golfbaner, som oftest på anlegg som har en separat korthullsbane. Det gir store muligheter for golfklubbene til mer aktivetet og flere inntekter.

I en artikkel på Golferen.no i 2014, forteller Losby GK at de har brukt 30.000 kroner på å bygge sin footgolfbane, Mørk GK at de har brukt 24.000.

Allerede i det først driftsåret omsatte Losbys footgolfbane for over 100.000 kroner, fortalte daglig leder Per Kristoffersen i artikkelen.

Les også: Et titall footgolfbaner åpnet

Se ogsåFootgolf Norway Facebook-side