Foto: Bro Hof

11.-14, juni neste år blir den svenske superbanen Bro Hof Stadium Course åsted for en kombinert dame- og herreturnering med 15 millioner kroner i premiepotten samt Race to Dubai-poeng og Ryder Cup-poeng for herrene og Order of Merit-poeng på damenes europatour. Dessuten vil turneringen være tellende på både damenes og herrenes verdensranking.

European Tour og Ladies European Tour fortalte mandag at de går sammen om en ny mixed europaturnering i Sverige,

Det er planlagt at turneringen skal bli en årviss begivenhet med 78 herrer, og like mange damer, som skal gjøre opp om den solide premiepotten.

Henrik Stenson og Annika Sörenstam blir offisielt vertskap for turneringen, som skal hete Scandinavian Mixed Hosted by Henrik & Annika

I en pressemelding skriver European Tour at Henrik Stenson har sagt jan seg til å delta som spiller i de tre første utgavene av Scandinavian Mixed. Annika Sörenstam, som la opp som profesjonell i 2008, skal delta i Pro-Am-turneringene.

Etter det første året på Bro Hof er planen at 2021- og 2022-utgavene flyttes til andre baner i Sverige.

Stenson gleder seg til oppgaven som vert, forteller han:

— Jeg er henrykt over å få være vert for Scandinavian Mixed sammen med Annika, en av historiens beste golfspillere. Og det at damer og herrer spiller sammen kommer til å tydelig vise hva som er så bra med vår sport.

European Tour-sjef, Keith Pelley, kommenterer også den Scandinavian Mixed:

— Denne turneringen representerer neste steg der damer og herrer spiller på én bane, om de samme prispengene og det samme troféet.

Det er fire og en halv time i bil langs E18 fra grensen til Bro Hof. Som vil gi norsk golfpublikum en glimrende anledning til å oppleve Europas beste spillere på nært hold.

Forhåpentligvis med Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud samt våre beste herrer i feltet …