Skåne et er golfparadis der rundt 60 baner kniver om oppmerksomheten. Vi besøkte en av de mindre profilerte klubbene, kjent for greener i toppklassen. Bli med til Malmö Burlöv GK!
supergreener-midt-i-byen

FANTASTISKE GREENER: Greenene til Malmö Burlöv GK er store, jevne og blant de beste vi har spilt på denne sesongen. Her hull 13, et par-3-hull på 143 meter. 
supergreener-midt-i-byen

ELV I SPILL: Sege å flyter gjennom banen, og kommer i spill på mer enn halvparten av hullene. Du spiller langs og over elven, og krysser den gjentatte ganger via solide broer.
supergreener-midt-i-byen

MEDLEMMER I 20 ÅR: Golfjournalist Torsten Pamp og kona Birgitta har god tilgang til alle Skånes 60-talls golfbaner. Men aller helst spiller ekteparet på hjemmebanen Malmö Burlöv GK.
supergreener-midt-i-byen

BIRDIEHULL: Hull 11 er er par-4 på 285 meter. Det og hull 20 er hullene det gjøres flest birdier på Malmö Burlöv GK.
supergreener-midt-i-byen

1 TIL 27: De tre nihulssløyfene på Malmö Bjurlöv GK er navngitt bare med hullnummerne: 1-19, 10-18 og 19-27.
supergreener-midt-i-byen

— Hvilken bane vil du spille? spør malmöboen og golfjournalisten Torsten Pamp, og ramser opp en rekke baner de fleste golfentusiaster har hørt om.

— Eller kanskje du har lyst på en runde på Malmö? Den ligger bare fem minutter borte i veien her.

Selv med storheter som Barsebäck, PGA National, Falsterbo, Ljunghusen, Vasatorp med flere en kort biltur unna faller valget på Malmö Burlöv GK.

Les også: Why the Southwest of Sweden is Continental Europe’s Best Golfing Area (engelsk)

Greener i toppklassen

Vi har nemlig hørt at greenene på Malmö kan måle seg med de aller beste Sverige har å by på. Og det til en pris som ligger godt under prestisjebanene.

Klubben ligger på grensen mellom kommunene Malmö og Burlöv. Fra etableringen i 1981 til 2006 het den bare Malmö GK.

Dagens navn fikk klubben etter utvidelsen til 27 hull i 2006, som medførte at to tredjedeler av baneområdet ligger i Burlöv kommune.

Samme system som Haga

Malmö Burlöv GK har delt opp banen i tre nihullssløyfer, som roteres slik at det alltid er én 18-hullsbane og én nihullsbane tilgjengelig.

Men mens banen i Bærum har gitt slyngene navn etter farger og beliggenhet i tillegg til nummerering av hullene fra 1 til 27, bruker Malmös motstykke bare nummer.

Første sløyfe heter 1-9, den andre 10-18 og den tredje 19-27. Enkelt og greit! Da Golferen.no besøkte klubben besto 18-hullsbanen av de to siste sløyfene.

Praktfullt naturområde

Elven Sege å flyter gjennom banen, og setter sitt preg på mer enn halvparten av de 18 første hullene. Elven er ganske grunn, og slingrer seg gjennom landskapet.

Elven utgjør også grensen mellom Malmö og Burlöv kommuner, og spillet foregår på begge sider av elven. Og dessverre av og til i den for enkelte av oss.

Elven samt kunstig anlagte dammer utgjør yngleplass for 63 forskjellige fuglearter samt fisk, amfibier og smådyr.

Greener i toppklassen

Malmö Burlöv-banen viste seg å virkelig leve opp til sitt ry når det gjelder greenene. De er blant de beste og jevneste vi har spilt på i hele år.

— Vi har fått ny greenkeeper av året, forteller Torsten Pamp, og legger til at han i sitt 20 år lange medlemskap aldri har opplevd greenene bedre.

For øvrig er banen lett å gå, og er heller ikke overfylt av bunkere. På de første 18, der elven er mye i spill, er det 62 bunkere, mens sandfellene ligger tettere på hullene 19 til 27 med 48 stykker.

Hvor er det blitt av søppelbøttene?

Med en noe rusten feriesving i kroppen medfører den allestedsnærværende elven at vi ved flere tilfeller må sprette en ny trekpakning med baller.

Men hvor skal vi putte de tomme pakkene? Vi finner nemlig ingen søppelbøtter ute på banen.

— Vi har hatt en hel del problemer med en ungdomsgjeng fra en av drabantbyene, forteller Birgitta Pamp, kona til Torsten, og minst like ivrig golfer som ektemannen.

Etter gjentatte hærverk på blant annet søppelbøttene, ble det derfor besluttet å fjerne dem, og heller oppfordre spillerne til å kvitte seg med søppelet ved runding eller etter avsluttet runde.

— Og det funker. Du ser ikke forsøpling noe sted på banen, påstår Torsten før utslaget på hull 17, vårt åttende for dagen.

Og når han først har nevnt det, blir vi ekstra årvåken resten av runden. Og kan konstatere at visst har han rett, vi ser ikke så mye som en sneip eller en eneste pose porsjonssnus i løpet av våre siste elleve hull fram til siste putt settes på green 27.

Etter 18 hull smaker det godt å sette seg ned med en god lunsj på terrassen. Og fornøyd kan vi konstatere at hit kommer vi gjerne tilbake.

Se også: Malmö Burlöv GK hjemmeside


Utvalgte baner nær Malmö

(greenfee fra-til i norske kroner samt avstand fra sentrum)
Malmö Burlöv GK: kr. 180-410, 5 km
PGA of Sweden National GK: kr. 540-900, 12 km
Bokskogens GK: kr. 315-630, 18 km
Ljunghusens GK: kr 360-540, 29 km
Falsterbo GK: kr 360-720, 35 km
Barsebäck GK: kr 495-675, 38 km
Vasatorps GK: kr. 270-430,64 km

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.