Etter fantastisk spill i lederballen innledningsvis ble Lexi Thompson informert om at hun var ilagt straffeslag drøyt midtveis i siste runde.

En tv-seer hadde under lørdagens spill lagt merke til at det kune se ut som om Lexi Thompson ikke plasserte ballen tilbake på korrekt sted etter å ha markert den på greenen til hull 17.

Vedkommende sendte en epost til LPGA, som gransket tv-bildene av episoden. Og kunne slå fast at seeren hadde rett.

Thompson ble dermed ilagt fire straffeslag: To for å ha puttet fra feil sted og to for å ha levert et scorekort med feil resultat lørdag.

Straffeslag som ga gråt og tenners gnissel

Thompson knakk sammen i tårer da hun mottok kjennelsen. Suzann Pettersen kjempet både ved siden av henne i lederballen og i kampen om årets første majortrofé .

– Vi spilte fantastisk begge to. Det er siste runde i en major, og alle vet hva som står på spill. Å få den i trynet etter tolv hull, det er ikke lett, sier Tutta til Viasat Golf.

Om mens straffeslagene fikk tårene til å renne fra Thompson, fikk hun sympati og støtte fra golf-fansen rundt banen.

– Publikum ble åpenbart imot meg. De ville støtte Lexi. Jeg håper folk ville gjort det samme for meg om jeg var i samme posisjon. Jeg prøvde å fortelle henne: Reis deg opp, gjør birdier, og prøv å vinne dette!, sier Tutta, fort fortsetter:

– Jeg syntes fryktelig synd på henne. Jeg synes hun tok det som den karakteren hun er. Hun kjempet seg tilbake med birdier, og det var virkelig klasse fra Lexi.

Straffeslagene førte til at Thompson plutselig var to slag bak teten etter 12 hull. Men tre birdier og en bogey førte henne ajour igjen.

Omspill om førsteplassen

— Det er godt å ha den fanskaren som jeg har. De fikk meg gjennom hele runden. Det var uheldig det som skjedde, og jeg mente det ikke i det hele tatt, forklarer Thompson til Viasat Golf.

Til tross for straffeslagene holdt Thompson seg i teten, og måtte ut i omspill  mot  So Yeon Ryu. Det ble med ett hull da sørkoreaneren gjorde birdie på omspillshullet, hull 18. Og dermed kunne feire med det tradisjonsrike seiersbadet i Poppie’s Pond ved 18. green.

— Jeg er stolt av måten jeg spilte på slutten. Jeg er et følelsesmenneske. Jeg følte meg sterk, det var alt jeg kunne gjøre, sier Thompson.

Suzann Pettersen avsluttet turneringen 13 slag under par og delte tredjeplassen med Inbee Park  fra Sør-Korea og Minjee Lee fra Australia

Tredjeplassen var Tuttas åttende topp-10 i turneringen, og hennes nest beste resultat etter tre andreplasser.

Se også: Resultater fra Mission Hills


Runde 3: Tutta:  — Jeg har litt av en jobb å gjøre!

Suzann Pettersen ligger på andreplass, to slag bak Lexi Thompson, før siste runde i majoturneringen ANA Inspiration. Men Tutta er også opptatt av dem bak henne.

— Jeg har litt av en jobb å gjøre i morgen. Jeg mener, resultatlisten er fullpakket bak meg også, sa Suzann Pettersen i pressesenteret etter lørdagens fire under par 68-runde.

68-69-68 gir 35-åringen -11 totalt. Hun hadde seks birdier og to bogeyer i tredje runde av årets første majoruturnering.

Lexi Thompson har -13, mens Mi Jung Hur, Minjee Lee, Inbee Park og So Yeon Ryu alle ligger på ti under par.

— Du må derfor regne med å gå ut og gå lavt (for å vinne søndag). Det står mye på spill, men jeg er 100 prosent klar for det, slår Tutta fast.

Sju ganger i topp-10

— Jeg må si at jeg fra første gang jeg så det har jeg likt dette stedet. Banen tiltaler meg virkelig. Jeg slår bra driver, og det er en avgjørende nøkkel på denne banen. Og hvis du gjør det, kan du også angripe den skikkelig, forklarer oslospilleren.

Så har hun da også kommet topp-10 på Mission Hills hele sju ganger, inkludert tre ganger på andreplass.

Søndag starter hun i lederballen samme med Lexi Thomposon klokken 23.01 norsk tid. Det er nok på tide med en seier igjen for Tutta. Hun har vunnet 15 ganger på LPGA, men ikke siden Manulife LPGA Classic i 2015 …

 


Fredag: Leder før helgespillet

Suzann Pettersen avsluttet sin vindutsatte førsterunde med fire under par, 68, fredag morgen. Og fulgte opp med en 69-runde i ANA Inspiration i California.

Det gir henne en ledelse med ett slag over seks spillere halvveis i sesongens første LPGA-major. Det er imidlertid fortsatt 56 spillere som ikke fikk fullført andrerunden.

En tidlig slutt på spillet torsdag og en sen start etter opprydning av vindens skadeverk fredag gjorde nemlig at andrerunden  ble avbrutt av mørket, og må fullføres lørdag morgen amerikansk tid.

Blant de seks som jager Tutta finner vi blant annet lillesøster, og rookie, Nelly Korda, som har to 69-runder. 18-åringens seks år eldre søster, Jessica, er også med i kampen med -3 og delt 17.-plass. En plassering hun deler med nest beste skadinav så langt i årets første LPGA-major, svenske Pernilla Lindberg .