8. desember 2023 16:35
Heldigvis var ingen personer i nærheten fredag i 15-tiden da årets første høststorm feide ned trær på hullene 5 og 6 på Moss & Rygge GKs golfbane i Østfold.

Daglig leder Åge Erichsen er sjeleglad for at verken golfspillende medlemmer og gjester eller turgjengere var i nærheten da stormen Johanne, med orkan i kastene, feide ned det flere hundre år gamle, tørre eiketreet ved femte green på Evje Golfpark.

— For det var faktisk spillere ute på banen i de verste stormkastene. Treet bare braste ned og utover store deler av greenen. Hadde noen vært der da, kunne konsekvensene blitt fatale!

Heller ikke treet som stormen Johanne slengte i bakken på hullet etter, nesten helt inn på greenen, skadet noen personer. Erichsen oppfordrer golfere og andre å få et innblikk i hvilke krefter som settes i sving når vinden blåser:

— Vi er glad for at banemannskapene klarte å få ryddet opp ved greenene i løpet av lørdag. Innen tirsdag regner vi med å ha fått fjernet alt trevirket. De som med selvsyn vil konstatere vindens krefter, bør kanskje ta seg en søndagstur!  

Skuelystne anbefales å ta med golfkøllene. Klubben har rikelig med vann, og banen er i super stand med flotte greener og ganske så brukbare fairwayer. Og fordi klubben ikke har vanningsanlegg i roughen, er det ellers så seige og lange rough-gresset ganske så gult og snillt etter tørkesommeren.

Se også: Moss & Rygge GK

stormen Johanne
SPILL (NESTEN) SOM NORMALT: Til glede for weekendgolferne klarte banemannskapene å rydde unna det verste av det stormen Johanne sendte ut over femte green fredag . Foto: Jan E. Espelid

 

Vi gjør oppmerksom på at artikkelforfatteren Jan E. Espelid, som også er utgiver og ansvarlig redaktør av Golferen.no, er medlem av Moss & Rygge GK.

Kommentarer