Stor spenning da NM-favorittene kjempet om pokalen

NM-ARENA: Norgesmesterskapet ble avgjort på Holtsmark Golf i Sylling fra 30. juli til 2. august. Foto: Holtsmark Golf

Før siste runde i golf-NM var det seks slag mellom de seks første i herreklassen. I dameklassen var det seks slag mellom de fem beste.

Kristian Krogh fra Drammen GK ledet på -17- på Holtsmark-banen i Sylling. Ledelsen var på tre slag til Andreas Halvorsen fra Larvik GK.

Det var imidlertid Espen Kofstad fra Oslo GK som skulle vise seg å bli den største utfordreren, 32-åringens åtte under par 65-runde krevde at Krogh måtte avslutte med fire birdier på rad for å smette foran Kofstad. Og klarte det akkurtat såvidt.

Jarand Arnøy fra Fana GK knep bronseplassen to slag etter Kofstad og to slag foran Halvorsen.

Med unntak av Viktor Hovland og Kristoffer Ventura, var alle norske toppspillere på dame- og herresiden på plass i startfeltet .

Kongepokal til Borge

Celine Borge fra Vestfold GK avsluttet med én under par, 71, og beste runde blant kvinnene søndag.

Det ga henne par totalt, som var nok til å knipe pokalen foran Karoline Stormo fra Arendal og Omegn GK. Marianne Skarpnord fra Moss & Rygge GK,, som første siste runde ledet med to slag på -3. Men gikk på en smell søndag med seks over par, 78, og måtte ta til takk med tredjeplassen på +3.

Holstmsark-banen fikk mye ros fra spillerne, og mange hygget seg i omgivelser som kunne være penere å se på enn den enkeltes scorekort.

Norgesmesteren fra 25 år tilbake, Holtmark GKs egen Paul Nilbrink endte på delt 28.-plass med +2. Han smilte litt i skjegget da Golferen ba han oppsummere turneringen like etter at søndagens scorekort var signert:

— Det var utrolig morsomt, banen var fin. Og jeg spilte ganske OK, Men, du vet, jeg slår jo ikke så langt nå som jeg en gang gjorde. Så banen blir for lang for meg nå. Da er det annerledes for disse unge spillerne vi har fått, og er på vei til å få, opp.

Tennisstjerne misset cutten

Torsdag og fredag fulgte mange også spent med på tennisstjernen Casper Ruud, som deltok i NM med wild-card fra Holtsmark GK.

Ruud hadde før start før turneringen et mål å klare cutten. Det klarte han ikke: Cutgrensen endte på +10 mens Ruud måtte tåle runder på 17 over par, 89, og 5 over par, 77. Og dermed misset cut tolv slag

Resultatservice fra NM

Leaderboard herrer

Leaderboard damer

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.