Foto: Rolex/Chris Turvey

Den danske superstjernen spilte sin siste turnering for temmelig nøyaktig ett år siden. Deretter ble han suspendert etter en hendelse på flyet hjem fra fjorårets WGC-FedEx St Jude Classic.

Nå er Olesen tilbake i varmen, og starter i denne ukens turnering på European Tour, Hero Open, på Forest of Arden-banen i Birmingham, England.

Suspensjonen av vinneren av fem European Tour-turneringer startet 6. august 2019. Det etter å ha blitt arrestert og anklaget for tre påståtte hendelser på flyet fra Nashville til London. 30-åringen nekter for anklagene.

Olesen har vært i en rekke rettsmøter, men saken er blitt utsatt til desember 2021. Europatouren har derfor tillatt ham å fmidlertidig fortsette å spille etter den «enestående utsettelsen av rettssaken» grunnet Covid-19.

Til Golf Monthly sier Olesen at han selvsagt er glad for å lov til til å spille turneringen igjen. Men at han ut over det har ingen kommentar til rettssaken.

Olesen var med på Europas suksessfulle Ryder Cup-lag i 2018, der han nedkjempet Jordan Spieth 5&4 i søndagens singlematcher.

Han har vunnet tolv turneringer som profesjonell, sist i 2018-utgaven av Italian Open. Da han ble suspendert for ett år siden var han på 62.-plass på verdensrankingen, der han før helgens turnering er plassert som nummer 207.

Se også: Thorbjørn Olesens offisielle nettsted