Suzann Pettersen avsluttet med en runde på par på Columbia Edgewater Country Club i Oregon. Med -9 tok hun tredjeplassen alene.

Hennes siste scorekort i Portland Classic for denne gang inneholdt tre birdier og én hver av bogey og dobbelbogey. Totalscoren -9 var fem slag bak tittelforsvarer Brooke M. Henderson og ett slag bak Stacy Lewis på andreplass.

— En god uke, oppsummerer Tutta turneringen på sin Facebook-profil.

Saken fortsetter under bildet

Suzann Pettersen Portland Classic 2016

Tredjeplassen i Portland Classic er årsbeste for 35-åringen fra Oslo, som har delt sjette-, delt niende-og delt tiendeplass på de tolv turneringene hittil i sesongen.

RESULTATET ER HELT KLART OGSÅ BRA FOR SELVTILLITEN før neste ukes U.S. Open på den tøffe CordeValle-banen i California. Dette er turneringen Tutta mer enn noen andre har lyst til å vinne før karrieren er over.

Tredjeplassen i Oregon var verdt 732.000 kroner (87.750 dollar), og førte henne til 23.-plass på årets pengeliste med 2,9 millioner kroner (352.435 dollar) innspilt.

Se også: Resultater fra Portland Classic


Runde 3: Tutta på tredjeplass

Tredjerunden på  Columbia Edgewater Country Club, vegg-i-vegg med  sponsor Nikes hovedkontor, endte i to over par, 74, for Suzann Pettersen.

Med -9 ligger det norske håpet riktig nok på delt tredjeplass. Men hun er hele fire slag bak ledende Brooke M. Henderson. Den 18 år gamle canadiske tittelforsvareren har to slags margin til colombianske Mariajo Uribe.

Suzann Pettersens scorekort inneholdt fire birdier og seks bogeyer på en runde som viste at magien på greenen dessverre var borte igjen.

 


Runde 2: Leder halvveis

Med en knallsterk åtte under par 64-runde føk Tutta fra delt niendeplass til delt ledelse på Columbia Edgewater Country Club, vegg-i-vegg med  sponsor Nikes hovedkontor.

Suzann Pettersen vartet opp med en bogeyfri andrerunde i Portland Classic, som innehold åtte birdier og ti par. Med det leder hun turneringen, som hun vant i 2011 og 2013, med tittelforsvarer Brooke M. Henderson fra Canada.

18-åringen kan bli  den tredje som vinner turneringen to år på rad, etter Kathy Whitworth (1972, 1973) og Annika Sörenstam (2002, 2003). Mens Tutta kan bli historisk som den andre med tre seiere i Portland Classic. Den første er Nacny Lopez, som vant i 1985, 1987 og 1992.

Magi på greenene

Tuttas 64-runde var den tredje hun har hatt i Portland Classic, og går hun til topp blir 35-åringen den eldste vinneren på touren så langt denne sesongen. Og det med hele seks år.

Men da kreves det at hun fortsetter å putte like bra som hun gjorde natt til lørdag norsk tid. Normalt har putteren vært hennes akilleshæl, og fredag traff hun bare 13 greener i regulært antall slag.

Men med bare 24 putter, seks færre enn torsdag, ble scoren deretter.

— Jeg kjenner alltid på meg at når jeg putter bra, så har jeg en god score i meg. I dag følte jeg at jeg kunne sette absolutt alt. Jeg fant virkelig magi på greenene, smilte Tutta etter runden. 

Med en tidlig start, på hull 10, fredag åpnet hun runden fire slag etter Henderson. Men kom raskt i kapp med fire birdier på rad fra hull 12. Hun senket fire til på sine siste ni hull, med en seksmetersputt som kronen på verket på hull 9, hennes siste for dagen.

Portland Classic ble misset cut for Westrup

Nok en gang må Caroline Westrup reise hjem fra en LPGA-turnering etter to runder denne sesongen. Etter første runde lå bærumspilleren ett slag bak den stipulerte cutgrensen med +2.

Tre over par, 75, fredag med tre bogeyer og 15 par på kortet ga +5 totalt, fire slag fra cutgrensen.

 


Runde 1: Åpnet med 69-runde

Tutta er på en slags hjemmebane i Oregon når hun spiller vegg-i-vegg med sin sponsor Nikes hovedkontor. Hun åpnet bra på Columbia Edgewater Country Club.

Med fem birdier fra hull 4 til 12 og en bogey på hver side ble det tre under par, 69, i åpningen av Portland Classic for Tutta.

Det gir delt niendeplass, fire slag bak det nye stjerneskuddet, og tittelforsvarer, Brooke M.Henderson fra Canada.

Caroline Westrup åpnet med to over par, 74, etter tre birdier, tre bogeyer og én dobbelbogey. Det gir foreløpig delt 80.-plass, ett slag over den stipulerte cutgrensen.