Blant proffene på challengenivået har Eirik Tage Johansen vært den eneste med et jevnt turneringstilbud på Gecko Pro Tour gjennom vinteren. Vi har sett på statusen for spillerne.
slik-har-challenge-proffene-brukt-vinteren

ENESTE VINTERTILBUDET: Eirik Tage Johansen har spilt full vinterserie på Gecko Pro Tour i Spania. Suksessen, med tre seire, tre andreplasser og andreplass på pengelisten, får kanskje flere nordmenn til å satse her kommende vinter.

slik-har-challenge-proffene-brukt-vinteren

EN AV STJERNENE: Eirik Tage Johansen var en av de store stjernene på vinterens Gecko Pro Tour, og fikk masse oppmerksomhet.

slik-har-challenge-proffene-brukt-vinteren

slik-har-challenge-proffene-brukt-vinteren


Eirik Tage Johansen har hatt en bra sesong på Gecko Pro Tour, som gjennomførte sin andre sesong i vinter. Se video fra Gecko-sesongen nederst på siden,

Stavanger-spilleren hadde tre seiere, tre andreplasser samt andreplass på Gecko Tours pengeliste.

For resten av 2013 kommer Tage til å veksle mellom å spille Alps Tour og challengetour, der målet er å komme tilbake til europatouren fra 2014-sesongen.

Rekordmange wildcards

Landslagssjef Øyvind Rojahn har klart å sikre Norge hele 32 wildcards for challengetouren denne sesongen.

Til Golferen.no forteller Rojahn at han kommer til å spre frikortene på flere spillere denne sesongen enn tidligere sesonger.

— Jeg kunne valgt å gi fire spillere full kvote (sju kort per spiller, red. anm.), og så fordelt de fire siste til fire andre, sier Rojahn til Golferen.no.

— Men jeg vil heller legge kabalen på en måte som gjør at flere spillere kan utnytte wildcards til å forhåpentligvis få plass i flere turneringer.

Til sammen åtte spillere kan regne med å få wildcards til challengtouren i år:

Anders Engell: Har vært plaget av sykdom i vinter, men er helt frisk igjen, og var med på treningssamling i Spania i forrige uke.

Elias Bertheussen: Har fulle spillerettigheter på asiatouren, og har imponert med å klare cutten i alle turneringene. Er aktuell for challenge-kort fra midten av mai.

Knut Børsheim: Har trent mye fysikk i vinter, og har en challengekategori som gir mange starter. Kan likevel ha behov for wildcard noen ganger.

Eirik Tage Johansen: Vil trenge noen wildcards i sesonginnledningen, og er klar for turneringen i Madrid siste helgen i april.

Christian Aronsen: Prioriterer challengetouren i år, og har fått wildcard til Italia-turneringen første helgen i mai. Har tonet ned vintertreningen, og brukte de første ecco-turneringene i Spania som sesongoppkjøring. Vil kun spille noen få Nordic League-turneringer i år.

Joakim Mikkelsen: Prioriterer WebCom-touren innledningsvis. Vil få flere erfaringer når touren kommer til nordamerikansk jord. Vil få wildcards dersom han bestemmer seg for å også satse i Europa.

Peter Kaensche: Er restituert etter sykdom, og viste gode takter på Arcos Gardens-samlingen i forrige uke. Vil få wildcards framover.

Anders Kristiansen. Tilbake etter skade, og vil få en del wildcards gjennom sesongen.

Se videoen som oppsummerer Gecko-sesongen vinteren 2012/13.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.