Slik har challenge-proffene brukt vinteren

Blant proffene på challengenivået har Eirik Tage Johansen vært den eneste med et jevnt turneringstilbud på Gecko Pro Tour gjennom vinteren. Vi har sett på statusen for spillerne.

slik-har-challenge-proffene-brukt-vinteren


ENESTE VINTERTILBUDET: Eirik Tage Johansen har spilt full vinterserie på Gecko Pro Tour i Spania. Suksessen, med tre seire, tre andreplasser og andreplass på pengelisten, får kanskje flere nordmenn til å satse her kommende vinter.

slik-har-challenge-proffene-brukt-vinteren


EN AV STJERNENE: Eirik Tage Johansen var en av de store stjernene på vinterens Gecko Pro Tour, og fikk masse oppmerksomhet.

slik-har-challenge-proffene-brukt-vinteren

slik-har-challenge-proffene-brukt-vinterenEirik Tage Johansen har hatt en bra sesong på Gecko Pro Tour, som gjennomførte sin andre sesong i vinter. Se video fra Gecko-sesongen nederst på siden,

Stavanger-spilleren hadde tre seiere, tre andreplasser samt andreplass på Gecko Tours pengeliste.

For resten av 2013 kommer Tage til å veksle mellom å spille Alps Tour og challengetour, der målet er å komme tilbake til europatouren fra 2014-sesongen.

Rekordmange wildcards

Landslagssjef Øyvind Rojahn har klart å sikre Norge hele 32 wildcards for challengetouren denne sesongen.

Til Golferen.no forteller Rojahn at han kommer til å spre frikortene på flere spillere denne sesongen enn tidligere sesonger.

— Jeg kunne valgt å gi fire spillere full kvote (sju kort per spiller, red. anm.), og så fordelt de fire siste til fire andre, sier Rojahn til Golferen.no.

— Men jeg vil heller legge kabalen på en måte som gjør at flere spillere kan utnytte wildcards til å forhåpentligvis få plass i flere turneringer.

Til sammen åtte spillere kan regne med å få wildcards til challengtouren i år:

Anders Engell: Har vært plaget av sykdom i vinter, men er helt frisk igjen, og var med på treningssamling i Spania i forrige uke.

Elias Bertheussen: Har fulle spillerettigheter på asiatouren, og har imponert med å klare cutten i alle turneringene. Er aktuell for challenge-kort fra midten av mai.

Knut Børsheim: Har trent mye fysikk i vinter, og har en challengekategori som gir mange starter. Kan likevel ha behov for wildcard noen ganger.

Eirik Tage Johansen: Vil trenge noen wildcards i sesonginnledningen, og er klar for turneringen i Madrid siste helgen i april.

Christian Aronsen: Prioriterer challengetouren i år, og har fått wildcard til Italia-turneringen første helgen i mai. Har tonet ned vintertreningen, og brukte de første ecco-turneringene i Spania som sesongoppkjøring. Vil kun spille noen få Nordic League-turneringer i år.

Joakim Mikkelsen: Prioriterer WebCom-touren innledningsvis. Vil få flere erfaringer når touren kommer til nordamerikansk jord. Vil få wildcards dersom han bestemmer seg for å også satse i Europa.

Peter Kaensche: Er restituert etter sykdom, og viste gode takter på Arcos Gardens-samlingen i forrige uke. Vil få wildcards framover.

Anders Kristiansen. Tilbake etter skade, og vil få en del wildcards gjennom sesongen.

Se videoen som oppsummerer Gecko-sesongen vinteren 2012/13.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.