Skjermdump: Video fra Ping

Den første av FedEx Cups tre sluttspill-turneringer gikk på TPC Southwind-banen i Memphisi forrige uke. Den ble vunnet av Will Zalatoris fra USA etter tre hulls omspill mot østerrikeren Sepp Straka,

Torsdag er Viktor Hovland & Co klare for turnering nummer to, BMW Championship i Wilmington, Delaware. Viktor Hovland starter på første tee klokken 20,10 norsk tid torsdag, i gruppe med Joaquin Niemann fra Chile.

Slik fungerer sluttspillet

De 125 beste spillerne I FedEx Cup 2022 gikk til FedEx Cups sluttspill. Som ble innledet med FedEx St Jude Championship på TPC Southwind-banen i Memphis, Tennesse i forrige uke.

Patrick Cantlay vant fjorårets FedEx Cup etter å ha tatte hjem seieren i avslutningsturneringen i Atlanta, Tour Championship.

125 spillere i første turnering

FedEx Cup-sluttspillet omfatter tre turneringer:

Etter forrige ukes åpningsturnering,   følger BMW Championship på Wilmington Country Club i Delawere.186.til 21. august.

Sluttspillfesten avskuttes med Tour Championship på East Lake Golf Club i Atlanta, Georgia, 25. til 28. august.

Topp-70 i FedEx Cup etter forrige ukes åpningsturnering i Memphis gikk videre til turnering nummer to, denne ukens BMW Championship torsdag til søndag.

Ffeltet, kympes Også etter den andre turneringen nå med 40 spillere. Dermed gjenstår de 30 beste på Fed Ex Cup-listen etter BMW Championship. De utgjør altså finalefeltet i Tour Championship på East Lake-banen i Atlanta, Georgia.

Slik fungerer poengsystemet

Vinneren av en vanlig turnering på PGA Tour får 500 FedEx Cup-poeng. Fram til i fjor har vinneren av en sluttspillturnering fått dobbelt antall poeng.

Fra i fjor ble dette økt til at vinneren i hver av de to første sluttspillturneringene får 1500 poeng.

I tourfinalen fravikes poengsystemet. I stedet får spillerne starte med en grunnscore mot par, som blir bedre jo høyere man ligger på rankingen før finalen. Lederen innleder Tour Championship på -10, nummer to på -8 og så videre etter denne listen:

FedEx Cup

Lederen av FedEx Cup starter Tour Championship på -10, nummer to på -8 og så videre. Tabell: Svensk Golf

Før torsdagens BMW-championahip-turnering har amerikaneren Will Zalatoris FedEx Cup med 3680 oeng, barw 124 poeng foran verdensener Scottie Scheffler med 3556 poeng.

Cameron Smith har 2548 poeng på tredjeplass,

MENA Viktor Hovland på har 1467 poeng PÅ 19.-PLASS.

Total premiepott i FedEx Cup er 584 millioner kroner (60 millioner dollar), hvorav vinneren på East Lake mottar 174 millioner kroner (18 millioner dollar) . Sisteplassen i East Lake-turneringen, altså 30.-plassen, er verdt 3,9 millioner kroner (4000.000 dollar).

Se også: Livescoring fra BMW Championship