Verdens mest berømte golffotograf, David Cannon, har tatt en serie bilder fra linksbanen St Enodoc i England. Med enerett for Norge kan Golferen.no presentere bildene.
skj-nnheten-i-en-linksbane

SLIK BEGYNNER DET: Greenen på hull 1 med Camel-halvøya utenfor Padstow som kulisse i bakgrunnen.

skj-nnheten-i-en-linksbane

HULL 5, PAR-3: Køllevalget er avgjørende for å treffe den grunne, tversgående greenen.
skj-nnheten-i-en-linksbane

HIMALALYA-BUNKEREN: Fra utslaget på hull 6 får du synet av den berømte Himalaya-bunkeren (høyt oppi sanddynen rett fram). Om du ikke klarer å holde ballen til venstre i fairwayen, må du sende innspillet over sanddynen og bunkeren på dette par-4-hullet.
skj-nnheten-i-en-linksbane

TO HULL OG EN KIRKE: Greenen på hull 10 til venstre med hull 11 og den gamle St Enodoc-kirken, som har gitt banen dens navn.
skj-nnheten-i-en-linksbane

DRAMATISK: Den dype kløften mellom utslagsstedet og greenen på hull 15, et par-3-hull, er egnet til å skremme vannet av voksne menn.
skj-nnheten-i-en-linksbane

TYPISK LINKS: Greenområdet til hull 16, et par-5-hull, med fiskerbyen Padstow på den andre siden av bukten i bakgrunnen.

skj-nnheten-i-en-linksbane

NESTEN HJEMME: Greenen til hull 17, et langt par-3-hull oppover bakken i forgrunnen, med rødt flagg. I bakgrunnen, med hvitt flagg, green 1.

St Enodoc utenfor Padstow i Cornwall på den engelske Atlanterhavs-kysten er blant øyrikets fineste og eldste linksbaner.

Her har mesterfotografen David Cannon, som regens som verdens beste golffotograf, fanget morgen- og kveldslyset over banen gjennom hele mai.

St Enodocs majestetiske skjønnhet er skapt av James Braid i 1890, og er et must på listen til alle dem som ønsker å spille i mesterens fotspor.

I bildene fra St Enodoc har David Cannon på en mesterlig måte fått fram skjønnheten i de ondulerte fairwayene og faste greenene mot et bakteppe av den vakreste hav- og klippeutsikt du kan tenke deg.

80 av de 100 beste

Gjennom de siste månedene har Cannon fotografert 80 av de 100 beste golfbanene i Storbritannia og Irland i forbindelse med en ny bok.

— Jeg må, med hånden på hjertet, si at fra en fotografs ståsted så er St Enodoc ubetinget topp-5. Utsikten er fantastisk fra omtrent hvert eneste hull, og like flott både morgen og kveld, sier Cannon.

Han legger til at svært få baner gir så mange gode fotomuligheter, og nevner spesielt den gamle kirken ved hull 10 og 11 samt den berømte Himalaya-bunkeren på hull 6.

For de som er så heldige å ha spilt St Enodoc er det lett å se at bildene yter banen full rettferdighet og gir forståelse for at verdens største golfmagasin, amerikanske Golf Digest, i 1999 utropte St Enodoc til verdens 55. beste bane utenfor USA.

Se også:
St Enodoc hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.