Skjønnheten i en linksbane

Verdens mest berømte golffotograf, David Cannon, har tatt en serie bilder fra linksbanen St Enodoc i England. Med enerett for Norge kan Golferen.no presentere bildene.

skj-nnheten-i-en-linksbane


SLIK BEGYNNER DET: Greenen på hull 1 med Camel-halvøya utenfor Padstow som kulisse i bakgrunnen.

skj-nnheten-i-en-linksbane


HULL 5, PAR-3: Køllevalget er avgjørende for å treffe den grunne, tversgående greenen.

skj-nnheten-i-en-linksbane


HIMALALYA-BUNKEREN: Fra utslaget på hull 6 får du synet av den berømte Himalaya-bunkeren (høyt oppi sanddynen rett fram). Om du ikke klarer å holde ballen til venstre i fairwayen, må du sende innspillet over sanddynen og bunkeren på dette par-4-hullet.

skj-nnheten-i-en-linksbane


TO HULL OG EN KIRKE: Greenen på hull 10 til venstre med hull 11 og den gamle St Enodoc-kirken, som har gitt banen dens navn.

skj-nnheten-i-en-linksbane


DRAMATISK: Den dype kløften mellom utslagsstedet og greenen på hull 15, et par-3-hull, er egnet til å skremme vannet av voksne menn.

skj-nnheten-i-en-linksbane


TYPISK LINKS: Greenområdet til hull 16, et par-5-hull, med fiskerbyen Padstow på den andre siden av bukten i bakgrunnen.

skj-nnheten-i-en-linksbane


NESTEN HJEMME: Greenen til hull 17, et langt par-3-hull oppover bakken i forgrunnen, med rødt flagg. I bakgrunnen, med hvitt flagg, green 1.

St Enodoc utenfor Padstow i Cornwall på den engelske Atlanterhavs-kysten er blant øyrikets fineste og eldste linksbaner.

Her har mesterfotografen David Cannon, som regens som verdens beste golffotograf, fanget morgen- og kveldslyset over banen gjennom hele mai.

St Enodocs majestetiske skjønnhet er skapt av James Braid i 1890, og er et must på listen til alle dem som ønsker å spille i mesterens fotspor.

I bildene fra St Enodoc har David Cannon på en mesterlig måte fått fram skjønnheten i de ondulerte fairwayene og faste greenene mot et bakteppe av den vakreste hav- og klippeutsikt du kan tenke deg.

80 av de 100 beste

Gjennom de siste månedene har Cannon fotografert 80 av de 100 beste golfbanene i Storbritannia og Irland i forbindelse med en ny bok.

— Jeg må, med hånden på hjertet, si at fra en fotografs ståsted så er St Enodoc ubetinget topp-5. Utsikten er fantastisk fra omtrent hvert eneste hull, og like flott både morgen og kveld, sier Cannon.

Han legger til at svært få baner gir så mange gode fotomuligheter, og nevner spesielt den gamle kirken ved hull 10 og 11 samt den berømte Himalaya-bunkeren på hull 6.

For de som er så heldige å ha spilt St Enodoc er det lett å se at bildene yter banen full rettferdighet og gir forståelse for at verdens største golfmagasin, amerikanske Golf Digest, i 1999 utropte St Enodoc til verdens 55. beste bane utenfor USA.

Se også:
St Enodoc hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.