Foto: Tristan Jones

Hjemmespiller Minjee Lee parkerte feltet med sin 67-runde søndag, og vant Oates Vic Open med fem slag på -13. To svensker og en nordmann endte topp-10 i Barwon Heads, Australia.

Den australske spilleren imponerte stort i Victoria, og ledet europatour-premieren fra start til mål.

Med -13 etter 70-67-75-67 tok hun seieren med hele fem slags margin til landsmann Kris Davidson.

Det ble svensk på femteplass ved Pernilla Lindberg og Caroline Hedwall på -6.

Marianne Skaprnod fra Moss & Rygge GK tok sin første topp-10 på europatouren på nesten to år da hun knep niendeplassen på -4 etter en avsluttende runde på par.

(Saken fortsetter under Twittermeldingen)

europatour-premieren

Karoline Lund fra Losby GK har også grunn til å være fornøyd med europatour-premieren. Hun avsluttet sin første europaturnering med én under par, 72, og avanserte til delt 14.-plass på den endelige resultatlisten med -2. Sterk debut!

Celine Borge, Caroline Martens og Tonje Daffinrud fikk dessverre ikke spille fjerde runde da det ble satt en ekstra cutstrek etter lørdagens runde.

Se også: Resulatater fra Women’s Oates Vic Open

Herreklassen ble vunnet av Simon Hawkes på første omspillshull mot Harrison Endycott.  Marianne Skarpnords forlovede, Richard Green, ble rammet av den samme cutrgelen som Borge, Martens og Daffintud, og fikk ikke spille siste runde.


Etter tredje runde: Skarpnord på tredjeplass

Marianne Skarpnord kjemper fortsatt om seieren i europatour-premieren. Med to over par, 75, for dagen beholdt Moss & Rygge-spilleren avstanden, men tapte én plassering med sin tredjeplass, til ledende Minjee Lee.

Karoline Lund hadde én over par, 74, i vindkulene på 13th Beach Golf Links. Som ga avansement på én plassering til delt åttendeplass.

Vi må litt lengre ned for å finne de øvrige tre norske i helgespillet. Celine Borge hadde en tredjerunde på to over par, 75, og ligger på delt 42.-plass med +5 totalt.

Caroline Martens kom inn på fire over par, 77, og ligger på delt 61.-plass med +9 mens Tonje Daffinrud måtte opp i ti over par, 83. Som gir +11 og delt 67.-plass.

I herreklassen ligger Marianne Skarpnords forlovede, Richard Green, på delt 40.-plass med -1 etter én over par, 73, lørdag.

Simon Hawkes fra Australia leder med ett slag på -10.

Se video om turneringen under.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=6nVXacYVLwA


Runde 2: Fem norske klarte cutten

Marianne Skarpnord, Karoline Lund, Tonje Daffinrud, Celine Borge og Caroline Martens kom seg gjennom nåløyet i Oates Vic Open i Barwon Heads, Australia. To av dem er topp-10 halvveis.

Marianne Skarpnord flesket til med fire under par, 69, i andre runde av europatour-premieren. Med det avanserte hun åtte plasseringer til delt andreplass med -6. Hun ligger tre slag bak ledende Minjee Lee fra Australia.

Moss & Rygge-spilleren, som sammen med forloveden Richard Green har sin vinterbolig nettopp på 13th Beach, ble hyllet som hjemmespiller av publikum.

Etter runden beskrev hun overfor Bethan Cutler fra Ladies European Tour hvordan det var å spille på hjemmebane:

— Dette føles som å være på hjemmeklubben. Jeg bor bare 300 meter fra klubbhuset, og jeg spiller her hele tiden når jeg er her. Og for å være ærlig: Om jeg skal vinne noen turnering i år, så er det nettopp denne.  Jeg er fornøyd med scoren, men det var ikke særlig vakkert. Jeg tok vare på sjansene jeg fikk, og reddet noen virkelig gode par. Og hadde jeg ikke puttet så bra i dag, ville jeg sannsynligvis ha vært over par i dag. For jeg må innrømme at jeg egentlig ikke spilte så veldig bra. 

Fire norske til gikk videre

Også Karoline Lund fra Losby hadde en fin andrerunde på 13th Beach Golf Links med tre under par, 70, og -2 totalt på delt niendeplass.

Tonje Daffinrud fra Vestfold GK er delt 30 med +1 etter én over par, 74, fredag.

Mens klubbvenninne Celine Borge ikke helt klarte å følge opp torsdagens strålende åpning, der hun overnattet på delt niendeplass. Fredag ble det fem over par, 78. Men hun kom seg likevel videre til helgespillet med +3 og delt 45.-plass.

Caroline Martens spurtet sterkt andre dag, og kom akkurat innenfor cutskreken med +5 etter to under par, 71, fredag.

Madelene Stavnar  var den eneste av våre som må se de to siste rundene fra fairway-kanten. Etter sju over par, 80, ble det +9 og delt 99.-plass på Vestfold-spilleren

Se også: Livescoring fra Women’s Oates Vic Open

I herreklassen misset Anders Kristiansen fra Borregaard GK med tre slag etter en tre over par 75-runde.

Marianne Skarpnords forlovede, og Moss & Rygge-spiller, Richard Green hadde en runde på tre under par, 69, som gir delt 33.-plass med -2.

Australske Anthony Quayle leder herreklassen med ett slag på -9.


Runde 1: Bra norsk start

Celine Borge og Marianne Skarpnord er i topp-10 etter første runde i Oates Vic Open. Begge kom inn på to under par, 71, i europatour-premieren på 13th Beach Golf Links.

Det gir den ferske proffen fra Vestfold GK og den rutinerte nestoren fra Moss & Rygge GK delt niendeplass etter første runde.

Beth Allen fra USA, med svenske Sophie Gustafson på bagen, leder på -6. Det ett slag foran landsmann Cheyenne Woods og to slag foran Camilla Lennarth fra Sverige.

Det hører med til historien at ingen av de to amerikanerne i teten rakk å spille treningsrunde fordi de kom sent fram etter forrige ukes LPGA-premiere på Bahamas.

Tonje Daffinrud hadde en runde på par, som gir delt 27.-plass. Karoline Lund har +1 på delt 45.-plass. Madelene Stavnar har +2 som delt 63 mens Caroline Martens brukte 80 slag, helt nede på delt 126.-plass.

I herreklassen slet de to norske innslagene i åpningsrunden.

Anders Kristiansen fra Borregaard GK er delt 67 etter en runde på par, Moss & Rygge-spiller Richard Green brukte ett slag mer, og er delt 87 etter sin 73-runde.

Ta mann deler teten etter åtte under par, 64.


 

Før turneringen: Seks norske kvinner til start i europatour-premieren

Det er blitt tradisjon at europatour-premieren skjer i Australia, der det er høysommer mens vi her i nord sliter med snø, is, kulde og mørke.

I år forsvares de norske fargene fra torsdag til søndag av Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Caroline Martens, Celine Borge, Madelene Stavnar og Karoline Lund.

Fra denne uken av blir det fire turneringer på rad Down under. Uken deretter flytter europatouren så til Cape Town, et annet sted med sommer på den sørlige halvkule.

Oates Vic Open er den eneste profesjonelle turneringen i verden der menn og kvinner konkurrerer på samme bane, på samme tid og om lik andel av premiepotten.

I år slåss de om en kombinert pott på 8,1 millioner kroner (1,3 millioner AUD), som mennene og kvinnene altså deler likt mellom seg.

Women’s Oates Vic Open spilles på Beach- og Creek-banene ved 13th Beach Golf Links, med annenhver gruppe fra kvinnenes og mennenes.

Halvveis, etter 36-hull, blir det som vanlig en cut. Som er satt til de 60 beste og like, pluss amatører, i begge felt.

Mel Reid fra England er tittelforsvarer etter å ha vunnet omspill over tre hull mot tyske Sandra Gal i 2017.

Sett med norske øyne ville en en gjentagelse av 2015-resultatene være fantastisk. De to Moss & Rygge-spillerne Marianne Skarpnord og Richard Green, hennes australske forlovede, gikk da til topps i hver sin klasse, med en knapp times mellomrom. Og det bare en liten uke etter at de flyttet inn i sitt nye hjem på 13th Beach-anlegget.

Denne gangen får imidlertid Marianne Skarpnord kamp om pokalen av ytterligere fem norske kvinner.