Foto: LET

Også den andre runden på Hills-banen, og den fjerde i turneringen, endte med seks over par, 78, for Marianne Skarpnord. Dermed er hun ute av turneringen.

Med +10 etter fire runder av LPGAs finalekvalik er Marianne Skarpnord definitivt ute av turneringen.

BARE DE 70 BESTE FÅR SPILLE FEMTE og avgjørende runde. Moss og Rygge-spilleren endte på delt 123.-plass, åtte slag over cutgrensen etter én birdie, fem bogeyer og én dobbelbogey.

Artikkelen fortsetter under bildet

LPGAs finalekvalik Skarpnord

Før siste runde leder amerikanske Jaye Marie Green på -15, ett slag foran den islandske sensasjonen Olafia Kristinsdottir. Også Nicole Broch Larsen fra Danmark og Dani Holmqvist fra Sverige er innenfor topp-20 før finalerunden.

Se også: Livescoring fra Florida


Runde 3: Snuoperasjon

Med tre under par, 69, fredag begynner ting å se litt lysere ut for Marianne Skarpnord. Hun kan fortsatt rekke LPGA-toget med ni under par på de to siste rundene.

Etter andre runde av LPGAs finalekvalik hevdet vi at Moss og Rygge-spilleren behøvde å gå de tre siste rundene tolv slag under par for å sikre seg et av de 20 tourkortene, som deles ut søndag kveld norsk tid.

I RUNDE 3 GJORDE 30-ÅRINGEN FRA SARPSBORG et godt stykke arbeid på den oppgaven med sine sju birdier på Jones-banen. Men dessverre også to bogeyer og en dobbelbogey for tre under par, 69, for dagen og +4 totalt.

Seks under par på sju hull

Sekvensen fra hull 5 til 11 gir oss grunn til å fortsatt være optimister på Skarpnords, og norsk golfs, vegne. Birdie på hull 5 ble etterfulgt av par på hull 6. Og deretter av fem strake birdier fra hull 7 til og med hull 11.

Lørdag står nok en gang den tøffe Hills-banen på kjøreplanen. For to dager siden endte besøket der i seks slag over par. Noe sier oss at det blir en helt annen score lørdag …

Artikkelen fortsetter under bildet

lpgas finalekvalik

For tredje dag på rad innehas teten av Nasa Hataoka fra Japan. Hun har -14, og leder med ett slag på amerikanske Jaye Marie Green.

OLAFIA KRISTINSDOTTIR FRA ISLAND følger på en knallsterk tredjeplass med -9. Mye tyder på at 23-åringen fra Reykjavik kommer til å bli historisk som sagaøyas første spiller på LPGA.

Svenske Dani Holmqvist henger fortsatt med i topp-20 med -4 og delt 15.-plass, mens grensen for å få det gjeve kortet går ved -3 etter tre runder.   

 


Runde 2: Fra vondt til verre

Med en andrerunde på seks over par, 78, og delt 125.-plass med +7, har LPGA-toget høyst sannsynlig godt for Marianne. Skjønt, det er fortsatt tre runder igjen …

Moss og Rygge-spillerens scorekort fra runde to av LPGAs finalekvalik er ikke det peneste vi har sett. To birdier på tøffe Legends Course var langtfra nok til å stå i mot fire bogeyer og to doble.

Tar vi uttrykket det er håp i hengende snøre til hjelp finnes det imidlertid fortsatt muligheter til å ende topp-20 når regnskapet gjøres opp søndag 4. desember.

MED +7 ETTER TO RUNDER MÅ 30-ÅRINGEN ta igjen tolv slag på feltet for å komme til -5, som antageligvis vil gi plassering i topp-20, og med det sikre fulle spillerettigheter på LPGA kommende sesong.

Artikkelen fortsetter under bildet

LPGAs finalekvalikTolv under par på tre runder er et snitt på 68 slag fredag, lørdag og søndag. Altså tre 68-runder. Men om de rundene finnes i Marianne Skarpnords bag denne uken, er det noe bare hun selv kan gi svaret på.

Engelsk og japansk ledelse  i LPGAs finalekvalik

Mel Reid fra England knallet til med åtte under par, 64, på Rees Jones-banen Champions Course, som er den mest åpne av de to banene ved LPGA International. Med det føk hun inn i teten på -11.

Kanskje enda mer imponerende er Nasa Hataokas 65-runde på samme bane som Skarpnord slet med torsdag: Den trange og krevende Arthur Hills-banen Legends Course. Det gir den japanske jenta delt ledelse også etter runde 2.

ISLANDSKE OLAFIA KRISTINSDOTTIR HADDE EN STERK seks under par 66-runde på Jones-banen, og er beste nordbo på delt tiendeplass med -4, ett slag foran svenske Dani Holmqvist på delt tolvteplass.

De to er de eneste fra våre trakter i topp-20 så langt. Danske Nicole Broch Larsen, som var på delt sjetteplass etter første runde, led samme skjebne som Marianne Skarpnord. Med seks over par, 78, på Hills-banen raste hun til delt 80.-plass med +3.

 


Runde 1: Hardt arbeid gjenstår

Marianne Skarpnord fikk ikke den åpningen hun, og mange her hjemme, håpet på i Tour School-finalen i Florida. En runde ett slag over par gir henne mye å brynes seg på.

Moss og Rygge-spilleren får en tøffere vei enn tenkt for å sikre seg et av de 20 ledige tourkortene i LPGAs finalekvalik.

Torsdag venter den tøffe Legends Course, designet av Arthur Hills. En bane der det slett ikke bare er å gunne på for å reise kjerringa. Alle som har spilt Hills i Göteborg vet hva det kan dreie seg om.

Samtidig må Marianne Skarpnord være offensiv for å utligne at onsdagen brakte med seg tre birdier og fire bogeyer for én over par, 73, og delt 52.-plass.

Tr etter skjema i LPGAs finalekvalik

DE 45 BESTE ETTER FEM RUNDER ved LPGA International i Daytona Beach får en kategori på LPGA 2017. Men bare de 20 første får en kategori som er god nok til å gi start i nok turneringer.

Andreas Thorp, caddie og samboer med Beatriz Recari, uttaler til Norsk Golf at han regner med at grensen for å bli blant de 20 beste ved avslutninger søndag går ved -5. Etter første runde går topp-20 ved -2.

Pannarat Thanapolboonyaras fr Thailand og den amerikanske amatøren Katelyn Dambaugh har tatt teten med -5, ett slag foran en trio med japanske Nasa Hataoka, sørkoreanske Min-G Kim og USAs Jaye Marie Green.

Danske Nicole Broch Larsen er beste skandinav på delt sjetteplass med -3, og også svenske Dani Holmqvist er under par med -1 og delt 22.-plass.

 


Før turneringen:

Endelig er ventetiden over for Moss og Rygge-spiller Marianne Skarpnord, som må finne seg i å være blant favorittene til å sikre seg et av de 20 ledige tourkortene på LPGA 2017.

LPGAs finalekvalik spilles på LPGA International-anlegget i Daytona Beach i Florida, med start onsdag 30. november og målgang 90 hull og fem dager senere på søndag 4. desember.

Da skal det deles ut 20 tourkort med fulle spillerettigheter på LPGA i 2017-sesongen, og 25 tourkort med begrensede rettigheter. 157 spillere sloss om kortene på de to LPGA International-banene.

VI BLIR FORBAUSET OM IKKE ET AV DE GJEVESTE KORTENE går til Marianne Skarpnord, som cruiset inn til seier med fem slags margin i andresteget i Venice, Florida, i slutten av oktober.

Der var  Skarpnord den ene av bare to spillere som kunne bokføre en score under par på alle de fire rundene.

— Deltagelse i OL og å skaffe meg LPGA tourkortet var mine hovedmål i år. Jeg har oppnådd det ene, og forhåpentligvis oppnår jeg også det andre, sa hun etter den suveren seieren i andresteget.

Trent godt før LPGAs finalekvalik

—  Jeg har trent godt. Spillet har vært bra, så dette blir spennende, sier Skarpnord i en pressemelding fra NGF før alvoret starter klokken 14.44 norsk tid onsdag.

30-åringen, som bor langs fairwayen til hull 14 på Skjeberg Golfklubb, har med seg Team Norway-coach Jonas Lilja-Tverdal som medhjelper i kvaliken.

Marianne Skarpnord starter sin første runde på hull 10 på Rees Jones-banen Champions Course, som er den mest åpne av de to banene ved LPGA International,. Mens det på Arthur Hills bane Legends Course er viktig at  ballen hele tiden plasseres på riktig sted, såkalt target golf.

Mer avslappet til LPGA nå

Det er ikke første gang Moss og Rygge-spilleren er med i Tour Schools finalekvalik til LPGA. Også i desember 2009 tok hun turen til USA, og endte på andreplass i kavolken etter å ha storspilt gjennom de fem finalerundene.

2010-SESONGEN PÅ LPGA BLE IMIDLERTID ET ANTIKLIMAKS med kun 165.000 kroner innspilt (19.910 dollar), og 133.-plass på pengelisten.

— Jeg er veldig mye mer avslappet nå  Og jeg kommer ikke til å bo der (som hun gjorde sist, red.anm.), bare reise over til de turneringene jeg skal spille, sa Marianne til Golferen på hjemmebanen Evje Golfpark i september.

Det er først og fremst misnøye med europatourens terminliste med et stadig mindre turneringsprogram, men med stadig lengre og mer kostbare reiser, som gjør at hun igjen prøver lykken i USA. Men hun kommer ikke til å ha base over dammen dersom hun lykkes i kvaliken denne gangen også.

JEG VIL JO BARE SPILLE GOLF, og ville helst blitt værende i Europa dersom det hadde vært en bra schedule her, sier hun med dårlig skjult kritikk av måten damenes europatour drives på.

Dersom hun lykkes i denne ukens kvalik, er planen å pendle mellom turneringer på Ladies European Tour og LPGA Tour i 2017.