Foto: LET

I søndagens finale fortsatte Marianne Skarpnord den nedadgående trenden fra runde 2 og 3 med en avslutning på én over par, 71. Cristi Kerr fra USA vant med fire slag på -17.

Cristie Kerr ledet fra start til mål, og fullførte en dyptfølt seier på Lacoste Ladies Open de France.

Amerikaneren har vunnet 19 ganger på LPGA, men dette var hennes første seier på Ladies European Tour.

Turneringen var viet til brystkreftsaken, der spillerne ble bedt om å donere 5 euro for hver birdie de to første rundene. I tillegg la Kerr 5000 dollar på bordet etter seieren.

— Jeg spilte for kreftsaken. Vi mistet Cassandra (Kirkland), og tirsdag mistet jeg en god venn hjemme  til kreft. Beklager, men f *** kreft, “sa Kerr, som er kjent for sitt arbeid i Birdies for Breast Cancer.

Den franske Ladies European Tour-spilleren Cassandra Kirkland døde av kreft i april.

— Jeg spilte for dem, og jeg spilte for meg selv. Jeg beklager å ha brukt F-ordet, men jeg er så lei av at folk mister livet til kreft, sa hun.Og sloss med å holde tilbake tårene gjennom hele  intervjuet etter runden.

Se også: Resultater fra Paris

Lacoste Ladies Open
FØRSTE SEIER PÅ LET: Cristi Kerr har 19 LPGA-seiere , men Lacoste Ladies Open de France var hennes første på den europeiske touren. Foto: Tristan Jones

Lørdag: Faller i Lacoste Ladies Open

Marianne Skarpnord fikk gjort unna de gjenstående ni hullene av runde to lørdag morgen, som endte i score to over par, 72. Med det lå hun plassert rundt nummer 15 halvveis.

Moss & Rygge-spilleren fikk også fullført tredjerunden innen spillets slutt lørdag. To birdier, tre bogeyer og én dobbeobogey ga tre over par, 73, for dagen og delt 29.-plass før sise runde.

Cristie Kerr fra USA er i solid ledelse, og har i skrivende stund fire hull igjen av runde tre og ledelse på fire slag over Anne van Dam fra Nederland.

 


Fredag: Andre runde i Lacoste Ladies Open regnet bort

Fredagens andrerunde på på Golf de Chantaco i Saint-Jean-de-Luz ble avbrutt, og utsatt til lørdag morgen. Store nedbørsmengder gjorde banen uspillbar.

Marianne Skarpnord var blant spillerne som fikk gjennomført en del hull i Lacoste Ladies Open fredag.

Da spillet ble avbrutt klokken 11.58 hadde Moss & Rygge-spilleren gjort unna ni hull, med ni strake par på scorekortet. Som gjør at hun overnatter på delt tredjeplass med -5.

Turneringsleder Davide Lantos, som også er sportsdirektør i Ladies European, forklarer mer om baneforholdene som forårsaket avbruddet i spillet:

— Stor nedbør i området i forrige uke og over helgen hadde allerede mettet golfbanen.Selv om banen var spillbart om morgenen, oversvømmet det ekstra regnet flere greener og fairwayer, og gjorde den uspillbar. Vi prøvde å starte om ettermiddagen, men etter nok en dusj fra oven var banen svært våt.

Lørdag morgen fortsetter Skarpnord & co ved å gå tilbake til de samme posisjonene der de avsluttet fredag, og gjenopptar andre runde klokken 8.45.

Planen er å fullføre turneringen med 72 hull, altså fire runder. Sånn sett er Marianne Skarpnord blant de heldige som da slipper å spille 54 hull på to dager i helgen.

Amerikanske Cristie Kerr, som åpnet med åtte under par, 62, for ledelse med tre slag etter torsdagens første runde, hadde ennå ikke startet sin runde nummer to da spillet ble stoppet.

 


Runde 1: Skarpnord åpnet sterkt i Lacoste Ladies Open

Europatouren er i gang med en av sine klassiske turneringer. Det åpne franske mesterskapet har bare én norsk spiller i feltet. Til gjengjeld åpnet hun sterkt.

Marianne Skarpnord lå på andreplass i Lacoste Ladies Open de France til det gjenstod ett hull av første runde. Det siste hullet endte imidlertid i en bogey, som førte Moss & Rygge-spilleren ned til delt åttendeplass.

Amerikanske Cristie Kerr har tatt en solid ledelse med tre slag på -8. Hele seks spillere deler andreplassen på -5.

Marianne Skarpnord har selskap av tsjekkiske Klara Spilkova og Belen Mozo fra Spania på delt åttendeplass med -4.

Lacoste Ladies Open

Skarpnord har spilt sju europaturneringer denne sesongen. Hun har klart cutten i fem, og har delt 17.-plass fra Estrella Damm Mediterranean Ladies Open som beste resultat.

Før Lacoste Ladies Open de France ligger 31-åringen fra Sarpsborg51.-plass på Order of Merit med 148.000 kroner (15.652 euro) innspilt.