Det så ut til å kunne gå mot seier for Stavanger-spilleren. Med fire hull lå han såvidt på svenske Ludwig Nordenklint og de to danskene Nikolai Tinning og Kasper Sørensen.

De fire siste hullene endret alt i Race to Himmerland-turnrerigen. Dobbelbogey til Aksel Olsen på hull 15 førte ham til -11 for turneringen. Tre par derfra og inn gjorde at det også ble sluttresulatetet.

Svenske Ludwig Nordenklint hadde birdie-par-birdie-birdie på de fire siste hullene, og seier med ett slag på -13.

Nicolai Tinning endte på -12 etter avslutning med par-bogey-birdie-par, Han delte andreplassen med landsmann Kasper Sørensen, som avsluttet par-par-par-birdie.

I sammendraget avanserte Aksel Olsen til sjetteplass, og ligger bare rundt 500 poeng bak femteplassen på Order of Merit, som vil gi kortet til Challenge Tour etter neste ukes Nordic League-finale.

Christian Aronsen avsluttet Race to Himmerland med ni over par, 82, og endte som delt 32 med +5.

Se også: Resultater fra Himmerland


Runde 2: Ett slag bak teten før siste dag

Stavanger-spilleren var én av tre nordmenn på delt femteplass etter åpningen av Nordic League-turneringen i Himmerland. Før siste runde snuser han på teten.

Med seks under par, 62, gikk Aksel Olsen til -10 før siste runde i Race to Himmerland-turneringen. Det er ett slag bak danske Kasper Sørensen, og delt andreplass med en annen danske: Nicolai Tinning.

De to øvrige nordmennene på delt femteplass etter åpningsdagen slet litt mer på dag to. Christian Aronsen hadde en runde på par på den tøffere Backtee Course, og falt med det til delt 23.-plass med -4.

race to

Bare to norske videre i Race to Himmerland

Cutten gikk så lavt som de 30 beste, og like. Det førte Anders Elllingsberg, også delte femtemann med -4 torsdag, utfor stupet. Drøbakspilleren måtte opp i fire over par, 76, på den tøffeste banen. Som ga par totalt, og misset cut med fire slag.

Også for Elias Bertheussen (-2), Martin Ulseth (+1), Kevin A. Wright (+5) og Petter Mikalsen (+6) ble det med to runder i Race to Himmerland.

 


Runde 1: Tre nordmenn topp-5

Nordic Leagues sesongavslutning nærmer seg med stormskritt. Denne uken spilles den siste turneringen før kommende ukes tourfinale i Sverige.

Som alltid avslutter Race to Himmerland den danske delen av den nordiske ligaen. Norge har med sju spillere i turneringen, hvorav tre av dem deler femteplassen.

Christian Aronsen fra Miklagard GK, Anders Ellingsberg fra Drøbak GK og Aksel Olsen fra Stavanger GK kom alle inn på fire under par, 64.

De to førsnevnte spilte  Himmerlands Garia Course, tidligere kjent som Old Course mens Aksel Olsen var i sving på europatourbanen Backtee Course (tidligere New Course) for tur, som med en par på 73 og med mange hull vindutsatt oppe på Himmerlandåsen,

Svenske Rasmus Holmberg leder to slag foran den norske trioen, og ett slag foran en dansk trio på andreplass.

Cutten er stipulert til -2 etter første runde. En grensen Elias Bertheussen akkurat  ligger utenfor med -1. Martin Ulseth og Petter Mikalsen er delt 55 med +2, Kevin A. Wright delt 71 med 5.

 

race to himmerland