Torsdag 20. juni skjer det et spektakulært verdensrekordforsøk i og rundt St Andrews: Fire amatørgolfere skal forsøker å spille alle de elleve golfbanene i løpet av ett eneste døgn.
skal-spille-189-hull-p--ett-d-gn

NY VERDENSREKORD? Torsdag 20 juni skal Graeme Dawson, Gary Davidson, Ally Love og Angus Watson forsøke å spille alle de 189 hullene på de elleve golfbanene i og rundt St Andrews. Klarer de det, får de plass i Guinness Rekordbok.

skal-spille-189-hull-p--ett-d-gn

skal-spille-189-hull-p--ett-d-gn

skal-spille-189-hull-p--ett-d-gn


Den nest siste torsdagen i juni står fire britiske amatører overfor sin aller største golfutfordring.

Da skal Graeme Dawson, Gary Davidson, Ally Love og Angus Watson forsøke å fullføre hvert av de 189 golfhullene i og rundt byen, inkludert Old Course.

Firerballen vil tilbakelegge mer enn 80 kilometer mens de bærer sine egne køller, og spiller i henhold til golfreglene.

Ikoniske baner

I tillegg til å komme i Guinness Rekordbok, er hensikten med forsøket å skaffe midler for veldedighet blant annet innen kreftforskning og golf for funksjonshemmede.

Banene som inngår i St Andrews 189-Hole Challenge hører med blant de mest kjente i verden, med St Andrews Old Course som det største ikonet.

Old Course står som nummer to på gruppens startliste, klokken 6.20. Da har de allerede fullført Kingsbarns Golf Links, med utslag klokken 3.15 på.

Ellers står Torrance- og Kittocks-banene på Fairmont-resort, Old Course Hotels Duke Course samt de øvrige seks banene til St Andrews Links Trust: New Course, Jubilee, Castle, Eden, Strathtyrum og Balgove på programmet.

Ti baner i 2007

Tre av utfordrerne fullførte ti St Andrews-baner på ett døgn i 2007. Men etter at Castle Course åpnet i 2008 har antallet baner i Home of Golf økt til elleve.

— Det tok oss rundt 19 timer å spille ti baner i 2007, så vi håper vi kan presse inn én til, sier Graeme Dawson, en av de fire utfordrerne.

Ally Love, som også var med i 2007 forteller at gruppen kjenner banene godt etter å ha studert eller bodd i byen i flere år.

— Så forhåpentligvis vet vi hvordan vi skal holde oss unna trøbbel, og spille så raskt som mulig, sier han i en pressemelding.

Utfordringen er godkjent av Guinness World Records som «offisielt rekordforsøk for antall påfølgende, forskjellige hull som skal spilles av en firerball på ett døgn».

I løpet av utfordringen vil gruppen også forsøke å slå verdensrekorden for raskeste 18 hull til fots av en firerball.

Du kan følge utfordrerne på Twitter (@ standrews189) og Facebook, eller gå inn på hjemmesiden ved å følge linken under.

Se også:
189-Hole Challenge hjemmeside
Guinness World Records hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.