Sondre E. Ronold legger golfkøllene på hylla etter to år som profesjonell. Skader i skulder, hofte, og nå lysken, gjør at Stavanger-golferen velger ny karriere.

— Jeg har vært satt ut av skader i to sesonger, og signalene fra legene tilsier at det vil være tilfelle også store deler av neste sesong. Uten at jeg har noen garantier for å bli frisk nok til å spille golf på dette nivået, sier Ronold i en pressemelding.

Norges Golfforbund beklager avgjørelsen, men støtter Ronolds avgjørelse.

— Sondre har jobbet hardt, men dessverre har ikke kroppen spilt på lag. Vi har forståelse for hans prioriteringer, og ønsker ham lykke til videre, sier toppidrettsansvarlig i NGF, Jon Karlsen.

Ronolds beslutning kommer bare en måned etter at lagkompis og norgesmester Ole B. Ramsnes annonserte at han gir seg som profesjonell golfer. I likhet med Ramsnes vurderer Ronold fremtiden.

— Jeg er på jobbjakt, og er åpen for forslag, sier Ronold, som har sin bakgrunn i fysikk, matte og IT.

I løpet av golfkarrieren oppnådde Ronold å bli amerikansk collegemester (NAIA Nationals), sølv i EM-lag junior, tolv topp 15-plasseringer på Nordic Golf League og hele seks ganger norgesmester for lag med Stavanger GK.

Se også: Stavanger GK hjemmeside