I hva som er beskrevet som en av de mest bemerkelsesverdige prestasjonene i golf de siste 40 årene, har 20 år gamle Nick Dunlap fra University of Alabama annonsert at han skal bli profesjonell etter sin historiske seier i The American Express på PGA West.

I en pressekonferanse i Tuscaloosa, Alabama, beskrev en rørt Dunlap avgjørelsen som “den enkleste vanskeligste avgjørelsen jeg noen gang har måttet ta,” rapporterer Golf Digest.

Nick Dunlaps seier i The American Express sist søndag gjorde ham til den åttende amatør som vinner på PGA-touren og den første siden 1991.

Diskuterte avgjørelsen med familie og rådgivere

Dunlap hadde egentlig planer om å spille i Farmers Insurance Open på Torrey Pines på en sponsorfritak, men valgte i stedet å dra hjem til Alabama for å diskutere fremtiden med familien og rådgivere. Resultatet var innseelsen om at det var mye potensial i å bli profesjonell.

En annen faktor som påvirket Dunlaps beslutning kraftig var det faktum at hans Amex-seier ga ham fritak på PGA-touren frem til 2026.

Mister kvalifisering til The Open Championship

Interessant nok kvalifiserte Dunlap seg først for Masters, US Open og The Open Championship ved å vinne US Amateur-tittelen i fjor sommer. Men seieren på PGA-touren gir ham nå adgang til Masters og PGA Championship som tourens vinner. I US Open får man beholde sin amatør-kvalifisering selv om man blir profesjonell, men for The Open Championship, er kvaliferingen som US Amateur mistet.

Han ligger per dags dato på 68. plass på verdensrankingen etter å ha klatret over 4000 plasser med seieren – dette åpner opp muligheten for at han allikevel kan spille seg inn i The Open Championship, ettersom verdens top-50 automatisk er kvalifisert.

Aktuell i kommende AT&T Pebble Beach Pro-Am

Etter dette valget vil hans første start som profesjonell golfer være i den kommende AT&T Pebble Beach Pro-Am, en av PGA-tourens store begivenheter med en premiepott på 20 millioner dollar.

Et sjeldent talent

Dunlaps seier anses som langt fra flaks, han har vist seg som en stort talent gjennom hele sine amatør-karriere og ungdom. Dette talentfulle individet vant 2021 U.S. Junior Amateur og forrige sommers U.S. Amateur på Cherry Hills.

Tøft å forlate lagkamerater og venner

Til syvende og sist ble denne avgjørelsen ikke tatt lett rapporterer Golf Digest. Med samtaler og utvekslinger med lagkamerater fra universitetet og trener som den tøffeste delen, innrømmet Dunlap, “For en uke siden, hvis du hadde fortalt meg at jeg ville få muligheten til å realisere drømmen min som 20-åring – det er ganske uvirkelig.” Men med den enestående muligheten han står overfor, vurderte han det som noe verdt å forfølge.