Med rundene 75-72-73-76 endte oslospilleren på delt førsteplass med Englands Lauren Horsford i den søramerikanske kvaliken i Colombia for europatouren 2017.

Marita Engzelius’ forkvalik til europatouren 2017 ble spilt på Golf Club la Pradera de Potosi i Cundinamarca onsdag til lørdag.

Turneringen endte altså med suksess for oslospilleren, og hun kan belage seg på å sette kursen for Marokko og finalesteget av europatourens Tour School på Samanah Country Club og Amelkis Golf Club 17.-22. desember.

Har vurdert Europa en tid

Etter avsluttede studier i 2012 ble Marita Engzelius værende i USA for å satse på en profesjonell karriere. Selv om hun har vært nær flere ganger, har hun ikke klart å komme gjennom nåløyet til LPGA.

Oslospilleren har derfor fristet tilværelsen på Symetra Tour, som med lave prispenger og lange reiser er en kostbar golftour å delta på. Ikke minst når store deler av sesongen blir ødelagt på grunn av skade.

I 2014 ØDELA ET TRETTHETSBRUDD I HÅNDEN. I år har det vært avrevet labrum (gummiaktig vev) i skulderen som har forårsaket for få turneringer på Symetra Tour til å klare å ende topp-25. Det ville gitt plass i LPGAs Q-School-finale 28. november til 4.desember.

I forbindelse med LET Access-turneringen Drøbak Ladies Open i august, der hun ble beste norske på delt sjetteplass, avslørte Engzelius overfor Golferen at hun vurderte å vende nesen hjemover. Med både kjæreste og trener i Norge er det en rekke ting som taler for at hun nå velger å fortsette golfkarrieren i Europa. Den delte førsteplasssen i helgens forkvalik førte henne ett steg nærmere europatouren 2017.

Holder hun seg skadefri, bør finalekvaliken i Marokko være en overkommelig oppgave. Det gjelder å komme topp-30 for å sikre europatourkortet 2017.

Fire til finalen gjennom forkvalik?

Dersom også Rachel Raastad, som skal spille sin forkvalik på Mohammedia Golf Club i Marokko 9.-12. desember, kvalifiserer seg, betyr det fem norske spillere i finalekvaliken rett før jul.

FRA TIDLIGERE HAR CELINE BORGE OG MADELENE STAVNAR gått gjennom forkvalik, og er klare for finalen. Dit kommer også Tonje Daffinrud, som med misset cut i Qatar sist uke endte på 94.-plass på europatouren. Dermed må også hun gjennom Tour School for å beholde plassen på europatouren neste sesong.

Klarer alle fem å ende topp-30, slår de følge med Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord  som innehavere av europatourkort for 2017. I tillegg har Caroline Martens fått medisinsk fritak for 2016 på grunn av ankelskade, og vil beholde sin europatourstatus i 2017.

Faller alle brikker på plass til Norges fordel, kan vi altså ha hele åtte jenter med kategori på europatouren kommende sesong. Noe slikt har vårt lille land aldri vært i nærheten av tidligere.

Se også: LET Tour School