Seier til Marita Engzelius i europatourens forkvalik

SATSER PÅ EUROPATOUREN: Det er mye som trekker Marita Engzelius hjemover. Ikke minst kjæresten Markus Faye Leandersson, som gikk caddie for henne i LET Access-turneringen Drøbak Ladies Open i august. Foto: Jan E. Espelid

Med rundene 75-72-73-76 endte oslospilleren på delt førsteplass med Englands Lauren Horsford i den søramerikanske kvaliken i Colombia for europatouren 2017.

Marita Engzelius’ forkvalik til europatouren 2017 ble spilt på Golf Club la Pradera de Potosi i Cundinamarca onsdag til lørdag.

Turneringen endte altså med suksess for oslospilleren, og hun kan belage seg på å sette kursen for Marokko og finalesteget av europatourens Tour School på Samanah Country Club og Amelkis Golf Club 17.-22. desember.

Har vurdert Europa en tid

Etter avsluttede studier i 2012 ble Marita Engzelius værende i USA for å satse på en profesjonell karriere. Selv om hun har vært nær flere ganger, har hun ikke klart å komme gjennom nåløyet til LPGA.

Oslospilleren har derfor fristet tilværelsen på Symetra Tour, som med lave prispenger og lange reiser er en kostbar golftour å delta på. Ikke minst når store deler av sesongen blir ødelagt på grunn av skade.

I 2014 ØDELA ET TRETTHETSBRUDD I HÅNDEN. I år har det vært avrevet labrum (gummiaktig vev) i skulderen som har forårsaket for få turneringer på Symetra Tour til å klare å ende topp-25. Det ville gitt plass i LPGAs Q-School-finale 28. november til 4.desember.

I forbindelse med LET Access-turneringen Drøbak Ladies Open i august, der hun ble beste norske på delt sjetteplass, avslørte Engzelius overfor Golferen at hun vurderte å vende nesen hjemover. Med både kjæreste og trener i Norge er det en rekke ting som taler for at hun nå velger å fortsette golfkarrieren i Europa. Den delte førsteplasssen i helgens forkvalik førte henne ett steg nærmere europatouren 2017.

Holder hun seg skadefri, bør finalekvaliken i Marokko være en overkommelig oppgave. Det gjelder å komme topp-30 for å sikre europatourkortet 2017.

Fire til finalen gjennom forkvalik?

Dersom også Rachel Raastad, som skal spille sin forkvalik på Mohammedia Golf Club i Marokko 9.-12. desember, kvalifiserer seg, betyr det fem norske spillere i finalekvaliken rett før jul.

FRA TIDLIGERE HAR CELINE BORGE OG MADELENE STAVNAR gått gjennom forkvalik, og er klare for finalen. Dit kommer også Tonje Daffinrud, som med misset cut i Qatar sist uke endte på 94.-plass på europatouren. Dermed må også hun gjennom Tour School for å beholde plassen på europatouren neste sesong.

Klarer alle fem å ende topp-30, slår de følge med Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord  som innehavere av europatourkort for 2017. I tillegg har Caroline Martens fått medisinsk fritak for 2016 på grunn av ankelskade, og vil beholde sin europatourstatus i 2017.

Faller alle brikker på plass til Norges fordel, kan vi altså ha hele åtte jenter med kategori på europatouren kommende sesong. Noe slikt har vårt lille land aldri vært i nærheten av tidligere.

Se også: LET Tour School

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: WM Phoenix Open Med Viktor Hovland (9. - 12.februar )

  DP World Tour :Singapore Classic med Kristian Krogh Johannessen (9. - 12.februar )

  Challenge Tour: Dimension Data Pro-Am  med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen (9. - 12.februar )

  Korn Ferry Tour: Astara Golf Championship presented by Mastercard med ristoffer Ventura (9. - 12.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya LDIES OPW

 • Ladies European Tour: Lalla Meryem Cup med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (9. - 11. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.