Foto: The Open @ Twitter

Sørfarikaneren gjorde det igjen: Hole in one i en majorturnering. Det er andre gang i år etter at han satte ballen rett i koppen på hull 16 i The Masters. SE VIDEO

Denne gangen skjedde det for Louis Oosthuizen på hull 14 på Royal Troon under første runde av den 145.utgaven av The Open Championship.

Esset på hull 14 ble så desidert høydepunktet for Oosthuizen under runde 1. Kortet inneholdt ellers to bogeyer og 15 par for par for dagen og delt 51.-plass.

Det ble en flott første dag i Troon på Skottlands østkyst. Værmessig antageligvis den beste med flau bris og skyfri himmel, resten av helgen ser ikke så bra ut i følge Yr.no.

Scoremessig ble derfor The Opens åpningsdag en fest med Oosthuizens Hole in one, med banerekord av Phil Mickelson og hele 48 spillere under par.

Phil Mickelson leder etter en blendende oppvisning, som begynte med den første av åtte birdier på hull 2. Med ti par i tillegg ble det ny banerekord med åtte under par, 63, og ledelse med over Martin Kaymer og Patrick Reed.

Danske Søren Kjeldsen åpnet sterkt med fir under par, 67, og delt fjerdeplass. Beste svenske er Henrik Stenson på delt tolvteplass med -3.

Se hvor nær Phil Mickelson var å gå op 62 slag i første runde på Royal Troon:

Se også: Livescoring fra Royal Troon