Foto: Professional Sports Group

Europakaptein Darren Clarke valgte Martin Kaymer, Thomas Pieters og Lee Westwood som sine tre «captain’s picks» for Ryder Cup på Hazeltine National.

Valget ble gjort på en pressekonferanse på Wentworth i London tirsdag, som ble overført på video på europatourens hjemmeside.

Både Martin Kaymer og Lee Westwood har vært nummer én på verdensrankingen, og har til sammen tolv tidligere opptredener i Ryder Cup, som gir dem erfaring som blir verdifull på den tøffe Hazeltine-banen i Minnesotas hovedstad Minneapolis i månedsskiftet september-oktober.

Belgiske Thomas Pieters har vist strålende form i det siste, og gikk i helgen til topps i Made in Denmark-turneringen på Himerland.

Artikkelen fortsetter under bildet

Clarke Kaymer Pieters Westwood
TRE «CAPTAIN’S PICKS»: Fra venstre Martin Kaymer, Thomas Pieters og Lee Westwood. Skjermdump: European Tour

Trioen får følge av Rafa Cabrera Bello, Matthew Fitzpatrick, Sergio Garcia, Rory McIlroy, Justin Rose, Henrik Stenson, Andy Sullivan, Danny Willett og Chris Wood i Clarkes tolv man sterke lag, som skal møte Davis Love IIIs  USA-mannskap 30. september til 2. oktober, der Europa skal forsøke å ta sin fjerde seier på rad.

Tiende gang for Westwood

For engelskmannen Lee Westwood blir det hans tiende opptreden i Ryder Cup. Det er én gang mindre enn Sir Nick Faldos europeiske rekord, og likt med Christy O’Connor Snr og Bernhard Langer i antall Ryder Cup-starter.

For tyske Martin Kaymer blir det fjerde Ryder Cup på rad, med seier i hans tre tidligere opptredener. For fire år siden satte han den avgjørende putten som sikret europeisk seier i Illinois, i turneringen som er gått inn i Ryder Cup-historien som The Miracle on Medinah etter europeisk oppvisning i de avsluttende singlematchene.

— I Lee and Martin har jeg to tidligere verdensenere, og spillere som tar med seg en haug erfaring til laget. Det handler ikke bare om å spille, det handler også om dynamikken i laget, og det har vært med i betraktningen for valget, kommenterer kaptein Clarke.

— Og så har jeg vært en stor Thomas Pieters-fan fra første gang jeg så hvordan han slår en golfball og hvorfan han spiller. Slik han har spilt i sine siste turneringer med fjerdeplass i OL, så ta turen til Tsjekkia og tape med birdie på siste hull, og så sist uke da han avsluttet med seier etter birdie på de tre siste hullene for å vinne turneringen på den måten han gjorde … det imponerte meg så mye at jeg fant det umulig å utelate ham fra laget.

— De siste dagene har vært litt sprø, særlig å avslutte turneringen på den måten jeg gjorde søndag, kommenterer Thomas Pieters, som slo gjennom for alvor ved å vinne to ganger i 2015: D+D REAL Czech Masters og KLM Open,.

Debuterte på Valderrama i 1997

Siden debuten på Valderrama i 1997 har Westwood vært delaktig i sju europeiske Ryder Cup-seiere. 43-åringen har bidratt med med 23 poeng etter å ha vunnet 20 av sine 41 matcher. På Hazeltine National behøver han bare to poeng for å utligne Faldos Ryder Cup-rekord på 25 poeng.

— Jeg er virkelig stolt. Når jeg ser tilbake på karrieren, har Ryder Cup gitt meg de fleste spesielle øyeblikkene, og det er noe jeg elsker å tenke tilbake på. Darren har førstehånds kjennskap til hva jeg kan utrette i Ryder Cup, og hva jeg tar med meg, kommenterer Westwood.

Den 31 år gamle tyskeren Martin Kaymer bidro med 2½ poeng i sine fire matcher i debuten i Wales i 2010. To år senere senket han en nervepirrende tometeresputt i sin singlematch mot Steve Stricker og satte med det spikeren i den amerikanske kisten etter et av de mest berømte comeback i Ryder Cup-historien.

På Gleneagles for to år siden bidro han med to poeng i fire matcher, inkludert en imponerende seier 4&2 mot Bubba Watson i singlespillet.

— Jeg hadde to mål i år: Være med i OL, og komme på Ryder Cup-laget. Heldigvis hjalp Darren meg med det ene, det andre klarte jeg på egen hånd, sier en meget fornøyd Martin Kaymer etter uttaket.


Tidligere: Ryktene sier Westwood, Kaymer og Donald

Europakaptein Darren Clarke skal bekjentgjøre sine tre valgte Ryder Cup-spillere på Wentworth tirsdag. Kilder nær ham sier han har bestemt seg for Martin Kaymer, Lee Westwood og Luke Donald.

— Darren (Clarke) ønsker mer erfaring siden han allerede har fem rookies på laget, sier en av kildene til Golf Digest.

Erfaring vil han i så fall få i mengder av de tre, som alle har en fortid som verdensenere, og til sammen har 16 Ryder Cup-opptredener.

Westwood har også vist ganske så god form i år med fem topp-15-plasseringer på sine ni siste turneringer, inkludert andreplass i The Masters. Westwood er også meget populær blant de øvrige spillerne.

Også Kaymer viser stigende form med sju topp-15 på sine ni siste turneringer. Men uten å være med å kjempe om seier i noen av dem. Også for fire år siden var Kaymer et kapteinsvalg, noe en del kritikere stilte spørsmål ved.

Tyskeren svarte ved å sette den avgjørende putten da Europa vant i Illinois i det som senere har gått inn i historien som  the Miracle at Medinah etter en utrolig europeisk innsats i det avgjørende singlespillet.

38 år gamle Donald er mer av en overraskelse dersom Golf Digests  kilder har rett. Han kom riktig nok på andreplass i Wyndham Championship for et par uker siden, men som ellers ikke har vært i nærheten av topp-10 siden i fjor høst, da han også fikk en andreplass i RBC Heritage.

Men erfaring fra fire seiere, og selv om han ble utelatt for to år siden, gjør at Donald sammen med Westwood og Kaymer bringer erfaring (og nærspillkvaliteter) Clarke kan ha bahov for.

Blir ikke lett for Clarke

— Det blir vanskelig. Darren har noen avgjørelser han må fatte, kommenterer Rory McIlroy før tirsdagens valg.

Det er blant annet avgjørelser som å droppe formspillere som Russell Knox og helgens Made in Denmark-vinner Thomas Pieters dersom Clarke velger Westwood, Kaymer og Donald.

Skotske Knox vant Travelers Championship nylig, hans andre seier på PGA-touren på åtte måneder. Verken Knox eller Pieters har noen som helst Ryder Cup-erfaring, noe som taler i deres disfavør for å være med på Hazeltine-banen i Minneapolis 30. september til 2. oktober.

— Det er forskjell på å være rookie på hjemmebane og på bortebane. (Rookie) Danny Willet er Masters-champion, men han kommer til å bråvåkne når han står på første tee fredag morgen på Hazeltine. Det føles annerledes, fortsetter McIlroy.

Uansett hvilke valg Clarke lander på tirsdag, har det ikke vært lette valg. Ikke minst med Europas utrolig ti seire og bare to tap på de siste tolv Ryder Cup som bakteppe.

— Det er to navn som bør være mer eller mindre klare, sier én kilde, med referanse til Westwood og Kaymer.

— Deretter kan du slenge fire eller fem navn opp i luften, og velge hvilket som helst av, og alle vil være fornøyd med det.

En kilde Golferen snakket med hevdet at det allerede mandag var klart at Thomas Pieters ville bli valgt i stedet for Luke Donald.