Reitan imponerte, Europa tapte Junior Ryder Cup

storspill Junior Ryder Cup Kristoffer Reitan

BRA TURNERING: Kristoffer Reitan sikret to av tre mulige poeng ved seier i mandagens fourball og tirsdagens single. Foto: Jan E. Espelid

Europas kaptein lyktes med sin strategi med Kristoffer Reitan og Frida Kinhult i de to første singlematchene. Men det ble likevel et klart tap til slutt.

USA tok sin femte seier på rad i Junior Ryder Cup med solide 15 ½-8 ½. Da Kristoffer Reitan vant første match og Frida Kinhult sikret et halvt poeng i den andre så det ut til kapteinens taktikk kunne lykkes.

— Vi trengte en sterk start. Kristoffer og Frida spilte bra, men dessverre klarte vi ikke å bygge videre på det, sier europakaptein Maitena Alsuguren til RyderCup.com om taktikken før singlespillet, der Europa behøvde 7 ½ poeng for å vinne sin første seier siden 2004.

Etter Reitans og Kinhults halvannet poeng ble det imidlertid tap i de neste seks matchene. Europa sikret to poeng til ved Jonathan Gøth-Rasmussen i den niende matchen og ved Marcus Svensson i den nest siste, ellevte matchen.

Dermed ble det 8 ½-3 ½ til USA i singlematchene og 15 ½-8 ½ totalt.

— Det amerikanske laget spilte veldig bra. De viste sine kvaliteter i dag, og fortjente å vinne, oppsummerer Alsuguren de to dagene på Interlachen Country Club, et par kilometer fra Hazeltine-banen, der Ryder Cup starter fredag.

Reitan chippet i for seier

Kristoffer Reitan chippet rett i koppen på det siste hullet for seier 1 opp over amerikaneren Davis Shore i tirsdagens åpningsmatch.

— Det var en spesiell avslutning på en spesiell uke, så jeg er virkelig fornøyd. Jeg spilte ikke mitt beste, men jeg kjempet steinhardt, og det betalte seg mot slutten. Jeg satte en lang putt fra utenfor greenen på hull 16, slo et kjempeflott jernslag inn på greenen på hull 17 og chippet i på det siste. Det var stort å avslutte så sterkt, og det gir meg masse selvtillit for resten av året, sier Reitan. 

2018-utgaven av Junior Ryder Cup skal spilles i Disneyland Paris. USA har vunnet seks av de ti oppgjørene, inkludert premieren i Spania i 1997. 2006-utgaven i Irland ble delt, mens Europa vant i 1999, 2002 og 2004.

Se også: Livescoring fra Interlachen


Dag 1: Europa slet

Med sju birdier holdt Kristoffer Reitan Europa noenlunde inne i kampen om Junior Ryder Cup-trofeet. Sammen med makker Frida Kinhult sikret han et viktig europeisk poeng.

Reitan imponerte de sjåvinistiske amerikanske tilskuerne første dag av Junior Ryder Cup på Interlachen CC i Minneapolis. Ikke minst da han drivet greenen på det 310 meter lange hull 10 i sin andre av to matcher mandag.

— Vi skapte en rekke sjanser på de siste ni. Og da vi begynte å sette noen putter fikk vi bare mer og mer flyt. Vi var virkelig på hugget, sier Reitan til Ryder Cups nettsted etter seieren 2 opp over amerikanerne Davis Shore og Hailee Cooper.

Reitan fikk også æren av å sette den avgjørende putten i matchen, der han imponerte stort med sine sju birdier.

— Det var en utrolig opplevelse, og jeg kan ikke vente med å gjøre det samme om igjen i morgen, fortsetter han.

Trenger 7,5 poeng for å vinne Junior Ryder Cup

Tirsdag spilles de avgjørende 12 singlematchene, der Europa må skaffe 7,5 poeng for å overta trofeet, mens USA som tittelforsvarer kan nøye seg med 5 poeng for å beholde det.

I sin første match tirsdag måtte Reitan og makker Marcus Svensson gi tapt mot Wilson Furr og Davis Shore, som tok en klar 4&3-seier i foursome-matchen.

Unge Reitan slår ut i første ball tirsdag, klokken 16.00 norsk tid, til nok en dyst mot Davis Shore.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Sandersons Farm Championship med Kristoffer Ventura (1. -4. oktober)

  PGA Tour LatinoAmerica: The Challenge at Harbor Hills med  Andreas Halvorsen (30. september -2. oktober)

  European Tour: Aberdeen Standard Scottish Open  (1. -4  oktober)

  Challenge Tour: Italian Challenge Open med Kristian Krogh, Elias Bertheussen og Espen Kofstad (1. -4  oktober)

  Symetra Tour: Symetra Classic  med Karoline Stormo (1.-3. oktober

  Nordic League: Race to Himmerland by Freja   med Jarand Arnøy, Aksel Olsen og Sebastian Eidsæther Syr (2.-24. oktober)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open 2 Herrer   (30. september)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open 2 Damer   (30. september)

  Amatør: European Ladies Amateur Championship  (30. september – 2. oktober)

  College: JT Poston Invitational med Magnus Pedersen (27 – 29. september)

  College: Colonial Collegiate Invitational med Carl Didrik Meen Fosaas og Bård Bjørnevik Skogen (28 – 29. september)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×