Økningen av tilreisende golfere til PGA Catalunya Resort har vært formidabel, særlig fra Skandinavia. Nå økes sengekapasiteten.

PGA Catalunya har lenge knivet i toppen som beste bane både internt i Spania og i Europa forøvrig. Norske golfere forbinder særlig anlegget med europatourens Q-School, som har vært en årviss foreteelse her siden 2008.

At Q-School og tre Spanish Open på europatouren har vært vel investert markedsføring, vitner økningen på 30 prosent i antall gjestedøgn de siste to årene om.

Ikke minst har veksten fra Skandinavia vært enorm, der nærmere halvparten av alle hotellsengene ble beslaglagt av golfere fra våre farvann i 2015, forteller PGA Catalunya Resort i en pressemelding.

Etterfulgt av Storbrittania med en fjerdedel av gjestene, og Frankrike med en femtedel.

Jevn økning i kapasiteten

For å møte etterspørselen har portfolioen av utleieboliger økt med 70 prosent. Det inkluderer flere familievillaer og rekkehus langs banen, og flere leiligheter ved klubbhuset og 18. green på berømte Stadium Course.

Administrerende direktør David Plana ved  PGA Catalunya Resort sier i pressemeldingen at de venter at økningen vil fortsette også i år.

Styreleder Marcus Brown fra PGA Danmark er en hyppig gjest sammen med medlemmer fra sin hjemmeklubb.

— En av grunnene er at jeg ønsker å kunne være sammen med mine gjester 24 timer i døgnet, og kunne spille og trene hele dagen, sier dansken. Og legger til en solid dose velvalgt skryt av både Stadium- og Tour-banen.

Blir du lei av resortlivet, ligger den nydelige provinshovedstaden Girona, med alle sine Michelin-restauranter, 20 minutter unna. Mens det til Barcelona er under en time sørover langs motorveien. 

Les mer: PGA Catalunya Resort 

PGA Catalunya Resort
KAN OVERLEVE HER: Villaene og rekkehusene gir deg nærkontakt med banen. Foto: PGA Catalunya