Selv om han ikke ble beste nordmann i Made in Denmark Qualifier på Nordic League sikret Aksel Olsen seg plass i den danske europaturneringen. 26-åringen sier han har en del å jobbe med før turneringen om fire uker.

Tredjeplassen på eccotourens Race to Himmerland-rangering etter Made in Denmark Qualifier sendte Aksel Olsen til Silkeborg 30. august til 2. september.

Men det var ikke helt uten en viss porsjon nerver å beholde tredjeplassen han hadde allerede ved inngangen til ukens turnering, forteller han:

— Jeg følte jeg måtte slå Christian Gløët og Fredrik Dreier for å være sikker fordi de var de eneste som kunne ta meg igjen.   

Det gikk akkurat for Stavanger-spilleren, som delte 23.-plassen med Gløët mens Dreier endte to slag bak på delt 35.-plass.

— Er det noe spesielt du kommer til å gjøre før Made in Denmark i Silkeborg?

— Jeg har litt å jobbe med. Det var en del rusk i denne turneringen, så jeg håper på å få fikset opp i det før turneringsstart. Men jeg skal spille to turneringer før europaturneringen, så jeg prøver å holde fokus på de nå til å begynne med.

Made in

Vetle Marøy beste nordmann

Aksel Olsen hadde én nordmann foran seg på resultatlisten fra Esbjerg. Vetle Marøy fra Bergen GK avsluttet med én over par, 72, og ble delt 18.-mann med +2.

Miklagard-spiller Christian Aronsen, som hadde to over par finaledagen, delte 23.-plassen med Olsen. Mens Aronsens klubbkompis, Henrik Bjørnstad, avsluttet med en 77-runde, og falt til delt 41.-plass med +6.

Elias Bertheussen fra Byneset GK fulgte på delt 45.-plass med +7 mens Jørgen Winther fra Moss & Rygge GK ble delt 48 med +8.

Se også: Resultater fra Esbjerg


Runde 2: Olsen og Bjørnstad henger greit med

Andremann på Nordic Leagues ranking, Aksel Olsen, og veteran Henrik Bjørnstad er på delt 16.-plass med par før siste runde av Made in Denmark Qualifier i Esbjerg sørvest i Danmark.

Aksel Olsen ble torsdagens nordmann på Nordic League i Esbjerg med sin fem under par 66-runde. Som bragte ham mer enn 40 plasseringer oppover listen til posisjonen som beste norske sammen med Henrik Bjørnstad før fredagens finalerunde.

Den 38 år gamle Miklagard-spilleren er i gang med sin sesong nummer to i de tre sesongene han har planlagt å bruke på å komme tilbake i toppen, måtte over par torsdag med to birdier og tre bogeyer på kortet. Som ga et et fall på fire plasseringer før siste runde.

Christian Aronsen, også han Miklagard GK, hadde en runde på to over par, 73, og ligger på delt 23.-plass med +1 mens Jørgen Winther fra Moss & Rygge GK er delt 30.-mann med +3.

Også Elias Bertheussen fra Byneset GK klarte cutten med +5 på delt 46.-plass.

Danske Martin Leth Simonsen leder på -8, tre slag foran landsmann Nicolai Tinning.

 


Runde 1: Aronsen, Bjørnstad og Gerhardsen bra med

De tre nordmennene Christian Aronsen, Henrik Bjørnstad og Lasse Gerhardsen deler tolvteplassen.

Med én under par er den norske trioen bare to slag bak teten, som deles av fem dansker og én svenske. Også Knud Andreas Krokeide og Vetle Marøy er bra med på delt 17.-plass på par.

Cutten settes torsdag ettermiddag, og er stipulert til å havne på +3. Etter første runde er Jørgen Winther innenfor med +1 på delt 32.-plass. Det er også Torbjørn Johansen, Elias Bertheussen og amatøren Christian Ingul på +2 og delt 45.-plass samt Sander Stavnar på delt 56.-plass med +3.

I tillegg til penger og rankingpoeng spilles det denne uken også om seks plasser til europaturneringen Made in Denmark i Silkeborg i månedsskiftet august-september. Tre plasser går til de beste i denne ukens turnering, og tre plasser til de tre øverste på Ecco-tourens Race to Himmerland-rangering etter turneringen.

Fra begge måtene å kvalifisere seg til Made in Denmark-turneringen må minst én spiller være dansk.