Det er tidlig sesongstart også i Sverige, der banene åpner over en måned tidligere enn vanlig. Flere av de svenske golfdestinasjonene melder om så mange som 80 prosent norske forespørsler i forbindelse med sesongåpningen.
ogs--rekordtidlig--pning-i-sverige

ÅPEN SIDEN FEBRUAR: På PGA National i Malmö har det vært spilt på sommergreener siden midt i februar.

ogs--rekordtidlig--pning-i-sverige

ÅPENT OGSÅ I ARVIKA: Selv i normalt kjølige Värmland har banene åpnet tidlig. Her Arvika GK.

 — Vi er sjeldent i stand til å åpne baner så langt nord som i Värmland og Bohuslän så tidlig på året. I år kickstartet flere aktører golfsesongen allerede i begynnelsen av mars, sier Per Svensson fra Svenska Golfförbundet i en pressemeding fra Visit Sweden.

Hittil har over 40 golfbaner åpnet i Bohuslän, Värmland, Halland, Småland og Skåne, og flere baner åpner fortløpende. Totalt i Sverige har over 90 baner allerede hatt sesongpremiere.

Før helgen var det mange golfentusiaster som gikk årets aller første runde i strålende vårsol.

I Värmland åpnet baner både i Karlstad og i Arvika, og i Bohuslän kunne golferne slå sine første slag i Strömstad, Dynekilen, Tjörn, Orust og Skaftö.

Hele åtte baner har åpnet i Småland og seks i Gøteborg. Til tross for at det er meldt kaldere temperaturer de kommende dagene, er det ingen tvil om at golfsesongen for fullt er i gang i Sverige.

Et 20-tall Skåne-baner åpner i helgen

Et tyvetalls baner er i ferd med å åpne i Skåne. Allerede i midten av februar åpnet blant andre PGA Sweden National, som regnes som en av Nordens beste baner.

I Skåne er det imidlertid ikke uvanlig at sesongen er i gang allerede i februar. Golf-mekkaet har mikroklima, og er kjent for å kunne tilby golf nesten året rundt.

— I Skåne kommer vinteren senere og våren tidligere, så her har vi en lang sesong som kan sammenlignes med golfsesongene lenger sør i Europa, forteller Per Svensson.

Sverige har over 400 golfbaner. Nå som den norske favoritten Bohuslän har åpnet opp for besøkende, mener Svensson at det blir mange norske golfere på svenske anlegg i løpet av mars.

Se også: Åpne baner i Sverige

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.