Skjermdump: Video fra Ping

Her får du en oppsummering over hvordan det gikk for de norske proffene som var i aksjon i turneringsuken som ble avsluttet søndag 21. mai.

PGA Tour/DP World Tour med Viktor Hovland i Oklahoma

De norske forventningene til Viktor Hovland var skyhøye foran sesongens andre majorturnering, US PGA Championship, på Southern Hills-banen, nesten på miklagardspillerens dørstokk hjemme i Oklahoma.

Men nordmannen fikk aldri den flyten han behøvde for å kunne hevde seg i tetkampen, og måtte ta til takke med par i de to første rundene. Tredjerunden bød på fem over par, 75, som fjernet ethvert håp om å kunne hevde seg i toppen.

Par i søndagens finalerunde sørget for par også for turneringen, som altså ga delt 41,.plass, fem slag bak amerikaneren Justin Thomas.

— EIngen rakettforskning for Viktor sin del. Denne uken har ikke spillet vært der det må være for å kjempe i toppen i en major, på en tøff bane under vanskelige forhold. Så her er det bare å evaluere, lære og se fremover.

Discoverys golfekspert Marius Thorp

«Vilt omspill»

Justin Thomas, som også vant i 2017,- sikret seieren ved å nedkjempe landsmann Will Zalatoris i et dramatisk omspill over tre hull etter at begge endte på -5 i det regulere spillet.

Det var ett slag foran den chilenske overraskelsesmannen, Mito Pereira, som rotet bort treslagsledelsen han hadde før siste runde. I omspillet på banens hull 13, 17 og18 hadde Thomas to birdier og én par, mens Zalatoris kun klarte å gjøre birdie på ett av de tre somspillshullene.

Se også: Resultater fra Oklahoma

Challenge Tour med Kristian Krogh i Spania

Kristian Krogh var enslig norsk svale da Challenge Tour beveget seg til Challenge de España på Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petri i Cadiz helt sør i Spania

Drammenspilleren hadde rundene 71-74 69-75, som ga én over par totalt.

Det holdt til delt 22.-plass, elleve slag bak vinneren fra Sverige, Jens Dantorp.

Se også: Resultater fra Cadiz

Nordic League med med ti nordmenn i Sverige

Stora HotelletFjällbacka Open var generalprøve for denne ukens Moss & Rygge Open, som starter på Evje Golfpark tirsdag 24. mai.

Trønderen Elias Bertheussen hevdet seg best av våre med delt fjerdeplass med -12, ett slag bak den svenske vinneren, Simon Forsström.

Sebastian Eidsæther Syhr fra Losby GK kom på delt 36.-plass med -4.

De øvrige nordmennene i feltet misset cutten, som gikk ved -1.

Se også: Resultater fra Fjällbacka

Ladies European Tour med fem norske i Frankrike

Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland var Norges håp i Jabra Ladies Open på den berømte Evian-banen ved ved Genèvesjøen.

Best gikk det for Madelene Stavnar (Vestfold GK), som med runder på 70, 74 og 71 tok delt 20.-plass med +2, Det var åtte slag bak vinneren, finske Tida Koivisto.

De fire øvrige norske misset cutten, som ble trukket ved +7.

Se også: Resultater fra Evian

LET Access Series med fem norske i Sverige

Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung, Tina Mazarino og Dorthea Forbrgd var i feltet da LET Access gjennomførte sitt PGA Championship Trelleborg på Tegelberga Golf Club.

Hagaspiller Tina Mazarino kom på 18.-plass med +9 etter runder på 76, 73 og 73 slag. Det ga +9, som var elleve slag bak vinneren, Meja Örtegren. Den svenske amatøren vant i omspill mot nederlandske Zhen Bontan.

Se også: Resultater fra Trelleborg

Epson Tour med Celine Borge i Florida

Vestfoldspiller Celine Borge fortsetter å hevde seg i LPGAs rekrutteringsserie, Epson Tour.

Søndag ble det delt 28,-plass i IOA Golf Classic på Mission Inn Resorts Golf Club. Med 71-67-71 endte Celine på -4, som var 14 slag bak den australske vinneren, Grace Kim.

Se også: Resultater fra Florida