Foto: Privat

Rolex-turneringen i Sveits hadde de 40 beste på rankingen i feltet. DE to nordmenn benyttet ikke anledningen til å avansere på pengelisten..

Før Rolex Trophy lå Eirik Tage Johansen på 15.-plass på challengetourens pengeliste, der topp-15 ved sesongavslutning sent i høst får direkte opprykk til europatouren 2019.

Etter avslutning på én over par, 73, og -8 på delt 20-plass for turneringen falt imidlertid Eirik Tage Johansen ut av topp-15 til 17.-plass på pengelisten.

Rolex Trophy

Heller ikke Kristian Krogh klarte å avansere. Etter par-asvlutning ble det delt 30.-plass til Drammen-spilleren med -3. Og fall på pengelisten fra 25.- til 28.-plass.

Den som kan smile bredest etter RolexTrophy heter Kim Koivo. Finnen vant sin andre challengeturnering siden juli, og sikret direkte opprykk til European Tour fra kommende uke.

Se også: Livescoring fra Sveits


Runde 2: Tage Johansen avanserte i Rolex Trophy

Med tre under par, 69, for dagen, og -3 for turneringen, avanserte Eirik Tage Johansen 13 plasseringer i  Rolex Trophy i Geneve.

Det er to slag fra topp-10. Men hele 14 slag bakfinnen Kim Koivu, som ser ut til å være i sitt livs form fem slag foran tyskeren Marcel Schneider.

Kristian Krogh hadde en runde på én over par, 73, og ligger med det på par totalt på delt 30-plass.


Runde 1: Norsk åpning midt på treet i Rolex Trophy

Kristian Krogh er vår bestemann med -1 etter en førsterunde av Rolex Trophy på Golf Club de Geneve som inneholdt tre birdier og to bogeyer. Det plasserer spilleren fra Hokksund på delt 28.-plass.

Eirik Tage Johansen følger ett slag på delt 32.-plass etter å ha plassert fire hver av birdie og bogey på scorekortet.

For spillerne er det fint med en turnering uten cut. Det betyr at de kan spille med litt lavere skuldre, særlig på runde to. Som bør gi nordmennene gode muligheter for avansement utover i turneringen.

Finske Kim Koivu, som tok sin første challengeseier på hjemmebane i Finnish Challenge for to uker siden, smalt til med en feilfri ti under par 62-runde, og leder Rolex Trophy med tre slag etter første runde.