Viktor Hovland ble dagens nordmann på siste VM-runde i Mexico. Med seks under par, 65, sikret han en historisk femteplass til laget og delt sjuendeplass til seg selv.

For første gang i den 58 år lange VM-historien kom Norge topp-5 i VM, med Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Knud Andreas Krokeide på laget i Mexico.

Den tidligere norske bestenoteringen kom i Tyrkia for fire år siden, da Norge delte sjetteplassen med Canada.

Norge endte til slutt på -17 i Mexico, ett slag fra bronsemedaljen, som ble delt mellom Irland og Østerrike

Viktor Hovland klemte til med en bogeyfri seks under par 65-runde lørdag. Sisterunden sendte Hovland til delt sjuendeplass individuelt med -10 etter rundene 71-70-70-65, som bare var  to slag fra bronsemedaljen.

Kristoffer Ventura, som var vår bestemann etter tre runder, avsluttet med en runde på par. Olsospilleren ble dermed stående på -7 totalt, som ga ellevteplass individuelt. Knud Andreas Krokeide ble delt 148 med +23.

Norge best i Norden

VM i Mexico ble historisk på flere områder enn kampen om selve VM-tittelen, som deles ut for lag. Prestisjemessig henger nemlig den individuelle resultatlisten nesten like høyt.

Se også: Resultater individuelt

Hovlands sjuendeplass og Venturas ellevte er også historisk i VM-sammenheng. Mens Norge for andre gang ble beste nordiske nasjon etter at Sverige endte på 13.-, Danmark på 21.-, Island på 25.- og Finland på 30.-plass.

Australia vant VM i utklassingsstil. Med 534 slag van gjengen fra down under 19 slag foran England, som igjen var ett slag foran de to bronsevinnerne.

Individuelt  ble det dobbelt australsk ved Cameron Davis på -17 og Curtis Luck på -13. Tre mann delte tredjeplassen på -12.

Se også: Resultater lag


Runde 3: Delt sjuendeplass i Mexico

Også fredag var Kristoffer Ventura er best av våre med tre under par, 69, og -7 totalt. Viktor Hovland er -4 etter to under par, 70.

Før siste VM-dag leder storfavoritt Australia med -32, som er 16 slag foran Irland. USA er på tredjeplass med -15.

Med England, Østerrike og Polen to bak USA igjen er det duket for en durabelig kamp om sølv- og bronsemedaljene.

Norge er beste skandinaviske land med -11, og deler sjuendeplassen med Thailand og Spania.

Ventura bra med individuelt

Selv om mesterskapet er for lag, knytter det seg også stor interesse til individuelle resultatlisten. Her finner vi Kristoffer Ventura på delt sjuendeplass med -7 etter rundene 70-69-69.

Viktor Hovland er delt 25 med -4 mens Knud Andreas Krokeide befinner seg på delt 144.-plass med +17 etter en 80-runde fredag.

Davis Cameron fra Australia leder med -14, to slag foran landsmann Curtis Luck,

 


Halvveis: Norge på åttendeplass

Kristoffer Ventura er best av våre med -4, fulgt av Viktor Hovland med -2. Dette er de to tellende scorene i lagkampen. Knud Andreas Krokeide har +9.

Norge deler åttendeplassen med Colombia, Taiwan og England, og er med det bese skandinaviske land.. Australia leder med -19, USA på andreplass har -11.