Fra v Halvor Mehre (Paul Tanne (Julien King Yngve Gundersen Foto: Per Pedersen

Da en firerball fra Oslo golfklubb nylig spilte Silkeborg Ry Golfklub i Danmark hadde to av spillerne besøkte samme bane 33 år på rad!

Til sammen har Oslo-medlemmene Halvor Mehre, Paul Tanne, Julian King og Yngve Gundersen besøkt Silkeborg-klubben i Jylland nøyaktig 100 ganger.

Da Halvor Mehre og Paul Tanne besøkte byen og banen første gang var klubbens store stjerne, nåværende Ryder Cup-kaptein, Thomas Bjørn bare en sorgløs gutt på 13 år. Som elsket å spille runde etter runde på Silkeborg-banen.

Neste år overtar klubben arrangementet av Made in Danmark, og Mehre, Tanne, King og Gundersen lover å komme tilbake i 2018 for overvære europaturneringen på Silkeborg Ry Golfklub.

Som for to av dem vil bli besøk nummer 34 på like mange år. Og de sier de vil gjøre alt de kan for å få så mange landsmenn som mulig med seg.

Opprinnelig 16 til Silkeborg

— Det var en god venn i Oslo som for 33 år siden anbefalte oss å besøke Silkeborg. Han hadde hatt en god opplevelse med Hole in one her i 1982, sier Paul Tanne, som opprinnelig er engelsk.

— På hans anbefaling dannet vi en gruppe på 16 mann som kom på besøk her for første gang i 1984. Og Paul og jeg har vært i troppen hvert år siden da,  forteller Halvor Mehre.

Som konstaterer at de opprinnelige 16 spillerne, blant annet på grunn av fem dødsfall, dessverre har krympet til den nåværende fireballen. 

Engelskfødte Julian King, som med sin handicap på scratch både er pro og greenkeeper, har vært med de siste 20 årene. Mens Yngve Gundersen har vært med i 14 år.

Kvartetten har en sammenlagt handicap på bare 33. En av grunnene til at kvartetten drar til Silkeborg hvert år i oktober er at hjemmeklubben som oftest stenger allerede ved inngangen til denne første ekte høstmåneden.  

— Så lenge vi fortsetter å få så god behandling over hele linjen her i Silkeborg, med en fantastisk golfbane og en god restaurant, vil vi fortsette å komme, lover Halvor Mehre.

Golf, mat og drikke

Skulle du være i tvil om Oslo-medlemmenes evne til å hygge seg med golf i følge med god mat og drikke, er det bare å ta en titt på det programmet kvartetten hadde bestilt i Silkeborg:

Torsdag: 18 hull golf og svinestekmiddag.

Fredag: To ganger 18 hull golf og frikadeller (danske kjøttkaker).

Lørdag: To ganger 18 hull golf og dansk biff.

Søndag: To ganger 18 hull golf.

I tilføyelsen på bestillingen fra Halvor Mehre var det presisert at det også måtte være med noen flasker Aalborg Jubileum.

I Silkeborg er de naturlig nok stolt over de trofaste norske tilreisende. Og ifølge klubbens pro, Mads Faber, kommer det et stadig økende antall nordmenn på besøk.

Som nok vil øke igjen når Made in Denmark-turneringen flytter hit fra Himmerland …