Foto: Privat / Instagram

For en spesiell norsk lørdag det ble i Arnold Palmer Invitational! Kristoffer Ventura knallet til med en bunnsolid fem under par 67-runde, og avanserte 31 plasseringer til delt 22.-plass mens Viktor Hovland fikk svært lite til å stemme, og raste 32 plasseringer fra delt tredje- til delt 35.-plass.

Selv om vår høyest rangerte spiller, nummer 13 i verden, feilet med en 77-runde i Arnold Palmers turnering på Bay Hill lørdag, sørget Kristoffer Ventura for fortsatt norsk suksess med sin bunnsolide fem under par 67-runde.

Moving day-runden ga Kristoffer Ventura et klyv oppover fra bakerste delt av feltet til en plassering i Topp 25 med sine fire under par etter tre runder. Kristoffer ligger bare tre slag fra Topp 10, fem slag fra pallen og syv slag bak teten,

Lee Westwood fra England leder på -11. Det er ett slag foran Byson de Chambeau og Corey Coonnors. Jordan Spieth og Keegan Bradley følge ett slag bak der igen.

— En veldig solid dag

I et intervju på Eurosport forteller Kristoffer Ventura om en solid lørddag der han spilte bra og fikk til utslagene:

— Veldsig solid i dag. Jeg spillte bra, og var bra fra tee og inn til green, og med puttingen min så ble det ganske enkelt. Det ble litt opp og ned på et par hull, men jeg klarte å hente meg inn, spesielt på hull 16, det var en bra par.

På spørsmål om hva som var den største forskjellen på lørdagens runde og de to foregående, svarer han:

— Jeg har vært sterk fra tee i dag, og med innspillene også. Så hvis jeg kan gjøre mye av det samme fremover, så blir jo rundene og turneringene enklere. Det blir gøy å spille en dag til,. Det er en veldig tøff bane, så jeg er litt nysgjerrig på hvorda den kommer til å spilles i morgen, men jeg får gjøre det beste ut av det, og jeg gleder meg!

Kristoffer Ventura ble også bedt om å kommentere at Viktor Hovland før turneringen uttalte at Kristoffer Ventura er en han virkelig ser opp til:

— Det er veldig hyggelig. Vi snakker veldig mye sammen, og prøver å være mye sammen når vi er på samme turneringer. Det er veldig hyggelig, og vi har et bra forhold.

Arnold Palmers turnering
Arnold Palmers turnering

Ekspertkommentator Marius Thorp hos Eurosport ga mossingen mye ros etter 67-runden:

— En fantastisk runde! Rett og slett verdensklasse fra Ventura, spesielt de første 14 hullene. Det er virkelig imponerende med tanke på den tunge rekken han har hatt. Nå får han igjen for tålmodigheten og at han kjemper og stoler på det han har. Han treffer 15 av 18 greener, og har totalt 27 putter. Det er kanonbra, og han må gå inn i klubbhuset med en deilig følelse!

Thorp om Hovlands runde: Et mareritt

En runde som inneholder seks bogeyer, én dobbelbogey og fem over par 77, også kalt hockey sticks, er uvanlig kost fra spilleren vi forbinder med stabiliteten selv.

Marius Thorp betegner Hovlands spill lørdag ukarakteristisk:

— Det er ukarakteristisk for Viktor å tape slag i alle deler av spillet, og det er lenge siden vi har sett det lange spillet så svakt. Det er ikke stort annet å gjøre enn å analysere, lære og svare i morgen med en bedre prestasjon. Dette var rett og slett et mareritt av en golfrunde. Jeg må innrømme at jeg ikke så den komme, men det kan skje den beste.

Viktor Hovland er først ut av nordmennene i søndagens finalerunde Miklagard-spilleren starter klokken 16.25 norsk tid i gruppe med Tyler Duncan fra USA.

Kristoffer Ventura spiller med amerikaneren Kevin Kisner, med start klokken 18.05.

Se også: Livescoring fra Bay Hill

Max Homa fra USA stod for fredagens mest spektakulære øyeblikk da han slo ballen opp i et fuglerede i et tre, mange meter over bakken.