Etter et nervepirrende omspill mot Argentinas Angel Cabrera kunne Adam Scott strekke hendene i været som den første australske vinner i Masters-historien.
nerve-da-scott-tok-f-rste-australske-seier

PUTTEREN AVGJORDE: Det var to mesterlige putter som avgjorde for Adam Scott. Først fra sju meter på siste regulære hull, og så fra fem meter på det andre omspillshullet. Det som er sikkert er at diskusjonen rundt de lange putterne ikke kommer til å bli mindre etter Scotts seier.

nerve-da-scott-tok-f-rste-australske-seier

nerve-da-scott-tok-f-rste-australske-seier

nerve-da-scott-tok-f-rste-australske-seier


Årets utgave av The Masters var den 77. i rekken, og australierne har hele tiden ventet på å få en seierherre.

Dessuten har alle vi som elsker golf ventet lenge på at Adam Scott skulle få sitt store øyeblikk ved å kapre et majortrofé.

Et kvarters tid før klokken 2 natt til mandag norsk tid kom avgjørelsen. Og det etter en avslutning som er The Masters verdig.

Scott vant to ganger

På en måte vant Scott to ganger. Først da han senket en sjumetersputt for birdie på det 72. hullet, et slag der ballen tok en halv runde rundt kanten før den la seg til ro i bunnen av koppen.

Siste gruppe stod på 18. fairway og bivånet det hele. Og oppgaven var klar: Angel Cabrera måtte svare med birdie for å få omspill.

Noe den 43 år gamle Masters-vinneren fra 2009 klarte enkelt etter et av Masters-historiena mest imponerende innspillene til siste green. Enkel birdie fra en halvmeter!

Dramatikken fortsatte

Regnet, som hadde begynt som sildring tre timer tidligere, bygget seg opp til et vått crescendo da duellantene delte det første omspillshullet etter at begge måtte chippe etter for korte innspill.

Akkurat som på det siste regulære hullet var det Scotts lange putter som gjorde jobben, denne gangen midt i hullet fra fem meter etter at Cabreras putt buktet seg rundt hullet, og stoppet en centimeter bak det.

At det nettopp var Scotts langputter som vant ham Den grønne jakken, blir sikkert et samtaleemne framover, og vil nok gi dem som ivrer for et forankringsforbud enda mer vann på mølla.

For en revansje!

De aller fleste på Augusta, og sikkert en stor majoritet av TV-titterne verden rundt, unnet virkelig Scott tittelen og Masters Grønne jakke, som han i henhold til tradisjonen ble hjulet på med av forsvarende mester, Bubba Watson.

Sist Scott var i posisjon til å vinne en majortittel var på Royal Lytham i The Open i fjor. Da førte fire avsluttende bogeyer til at han måtte finne seg i å se Ernie Els heve The Claret Jug.

For Scott spiller det også stor rolle at han vant den eneste majorittelen ingen andre australiere har vunnet før ham.

— Australia er en stor idrettsnasjon, og mange har lengtet etter øyeblikket da vi endelig skulle vinne på Augusta, sier Scott.

— Det er utrolig at det var meg det skulle falle ned på i dag.

— Og det er én mann som har inspirert en hel generasjon av (australske) golfere, og det er Greg Norman. Han har vært fantastisk mot meg og alle de andre, store golferne. En del av seieren tilhører ham, fortsetter Scott.

Scott var nemlig ikke den eneste australieren som kjempet om Masters-tittelen. Jason Day var i kontroll lenge, men to sene bogeyer vippet ham av pinnen. Han endte på tredjeplass med -7, to bak tetduoen.

Landsmannen Mark Leishman hadde -5, og delte fjerdeplassen med Tiger Woods.

Profesjonell mot foreldrenes vilje

Ett slag bak der igjen, på delt sjetteplass, finner vi Thorbjørn Olesen. Fra å ha klart cutten akkurat på grensen, rykket to fire under par 68-runder 23-åringen skikkelig oppover resultatlisten.

— Talentet kommer til å bringe ham akkurat dit han vil, kommenterer landsmann Thomas Bjørn (delt 46, +1) om Olesen, som totalt hadde 21 birdier og én eagle på Augusta National.

Olesen vant Sicilian Open på europatouren i fjor etter å ha blitt profesjonell mot foreldrenes ønske. Han har til fulle bevist at de tok feil.

— Jeg tror jeg kan vinne her en dag, sa han etter den imponerende sjetteplassen.

I så fall blir han historisk. Ingen skandinav har nemlig vunnet en major på herresiden.

Se også: Resultater fra Augusta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.