Mikkel Bjerch-Andresen første mannlige norske collegecoach i USA

Mikkel Bjerch-Andresen

NY GOLFKARRIERE: Mikkel Bjerch-Andresen utmerket seg som spiller både de norske landslagene og i amerikansk collegegolf. Nå venter en ny karriere som assisterende golfcocah ved Stephen F. Austin State University i Texas. Foto: Jan E. Espelid

Hagaspilleren er ansatt som assisterende golfcocah ved Stephen F. Austin State University i Nacogdoches, Texas.

— Jeg ser virkelig fram til å arbeide med coach Schroeder på slikt et flott universitetet, skriver 23-åringen på sin Facebook-side.

—Jeg ser fram til å møte spillerne, og kunne påvirke positivt både for herre- og damelaget, fortsetter han.

Slapp å flytte

— Universitetet ligger i byen vi flyttet til tidligere i år, Nacogdoches. Dette er den eldste byen i Texas, og ligger helt øst i staten, to timer nord for Houston, forteller Bjerch-Andresen i en melding til redaksjonen.

— Hannah (hans kone, red.anm) er herfra opprinnelig. Vi er selvfølgelig kjempeglad for at jeg landet denne jobben uten at vi må flytte, fortsetter han.

Bjerch-Andresen fra Bærum spilte collegegolf for Baylor-universitetet, også det i Texas, fra 2011 til 2014. Med en snittscore på 73,79 slag er han Baylors tolvte beste golfspiller gjennom tidene.

Bjerch-Andresen har sju topp-10-plasseringer for Baylor. Blant hans 124 turneringsrunder for universitetet, var 47 under par med to seks under par 66-runder som best.

Han har også mottatt to Academic All-Big 12-utmerkelser og fem vært tatt ut fem ganger i Big 12 Commissioner’s Honor Roll, og tok sin eksamen innen business i 2014.

Flott amatørkarriere

Bjerch-Andresen har spilt på det norske junior- og herrelandslaget 2009-14. I 2010 vant han Titleist Tour Order of Merit, og var ned på laget som kom på andreplassi Lag-EM for juniorer i Tyrkia i 2010. Han har også en femteplass fra Egyptian Amateur Open i 2010, og var med i British Amateur Championship 2011.

Stephen F. Austin State University spiller i collegegolfens 1.divisjon, og herre- og demelaget kalles henholdsvis Lumberjack og Ladyjack. Universitetet fra 1923 er oppkalt etter en av statens Texas ‘ grunnleggere.

— Jeg er svært glad for å få Mikkel med i teamet. Han tar med seg en stor dose energi samt erfaring fra spill på høyeste nivå, sier head coach Trey Schroeder til Stephen F. Austin States nettside.

Etter det Golferen har klart å bringe på det rene, er Mikkel Bjerch-Andresen første mannlige norske coach i amerikansk collegegolf. Drammens Lene Krog var den første nordmann som ble  golfcoach i USA da hun var Assistant Golf Coach for University of Virginia Women’s Golf Team i 2009-10.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour:Wyndham  Championship med Kristoffer Ventura (13. -16. august)

  European Tour: Celtic Classic med Kristoffer Reitan (13. -16. august)

  Ladies European Tour: Scottish Open med Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud (13. -16. august)

  Nordic League: Landeryd Masters by Live Caddie med Jarand Arnøy og Michael Alexander Mjaaseth (a)  (12.-14. august)

  Amatør:  U.S.  Amateur Championship med Carl Didrik M. Fosaas, William Buhl og Markus Braadlie (10-17. august)

  Junior: Srixon Tour 2 Junior NM — Gamle Fredrikstad GK (12-14. august)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×