Hagaspilleren er ansatt som assisterende golfcocah ved Stephen F. Austin State University i Nacogdoches, Texas.

— Jeg ser virkelig fram til å arbeide med coach Schroeder på slikt et flott universitetet, skriver 23-åringen på sin Facebook-side.

—Jeg ser fram til å møte spillerne, og kunne påvirke positivt både for herre- og damelaget, fortsetter han.

Slapp å flytte

— Universitetet ligger i byen vi flyttet til tidligere i år, Nacogdoches. Dette er den eldste byen i Texas, og ligger helt øst i staten, to timer nord for Houston, forteller Bjerch-Andresen i en melding til redaksjonen.

— Hannah (hans kone, red.anm) er herfra opprinnelig. Vi er selvfølgelig kjempeglad for at jeg landet denne jobben uten at vi må flytte, fortsetter han.

Bjerch-Andresen fra Bærum spilte collegegolf for Baylor-universitetet, også det i Texas, fra 2011 til 2014. Med en snittscore på 73,79 slag er han Baylors tolvte beste golfspiller gjennom tidene.

Bjerch-Andresen har sju topp-10-plasseringer for Baylor. Blant hans 124 turneringsrunder for universitetet, var 47 under par med to seks under par 66-runder som best.

Han har også mottatt to Academic All-Big 12-utmerkelser og fem vært tatt ut fem ganger i Big 12 Commissioner’s Honor Roll, og tok sin eksamen innen business i 2014.

Flott amatørkarriere

Bjerch-Andresen har spilt på det norske junior- og herrelandslaget 2009-14. I 2010 vant han Titleist Tour Order of Merit, og var ned på laget som kom på andreplassi Lag-EM for juniorer i Tyrkia i 2010. Han har også en femteplass fra Egyptian Amateur Open i 2010, og var med i British Amateur Championship 2011.

Stephen F. Austin State University spiller i collegegolfens 1.divisjon, og herre- og demelaget kalles henholdsvis Lumberjack og Ladyjack. Universitetet fra 1923 er oppkalt etter en av statens Texas ‘ grunnleggere.

— Jeg er svært glad for å få Mikkel med i teamet. Han tar med seg en stor dose energi samt erfaring fra spill på høyeste nivå, sier head coach Trey Schroeder til Stephen F. Austin States nettside.

Etter det Golferen har klart å bringe på det rene, er Mikkel Bjerch-Andresen første mannlige norske coach i amerikansk collegegolf. Drammens Lene Krog var den første nordmann som ble  golfcoach i USA da hun var Assistant Golf Coach for University of Virginia Women’s Golf Team i 2009-10.