Adrian Meronk: Årets Spiller på DP World Tour

Adrian Meronk har som første fra Polen blitt tildelt den prestisjefulle Seve Ballesteros-prisen etter å ha blitt stemt frem som Årets Spiller av sine kollegaer på DP World Tour. (DP World Tour)

Hans fremragende sesong viste til tre seire og en karrierebeste fjerdeplass i Race to Dubai-rangeringen i samarbeid med Rolex.

Foruten å bli hedret med Seve Ballesteros-prisen som Årets Spiller, oppnådde Meronk mye mer i løpet av sesongen. Han forsvarte også imponerende en siste dags utfordring i ISPS HANDA Australien Open mot Major-vinneren Adam Scott – en av hans idoler – og vant turneringen. Etter denne seieren kom han blant de 50 beste i den offisielle verdens-rankingen og sikret plassen sin i alle fire Major mesterskapene for første gang.

Senere i sesongen, gikk Meronk videre til å triumfere i DS Automobiles Italian Open og Estrella Damm N.A. Andalucía Masters, noe som ytterligere styrket hans posisjon blant sesongens topp ti rangeringer. Hans prestasjoner gjennom sesongen sikret ham også dobbeltmedlemskap på PGA TOUR for 2024.

Meronk ble overrakt troféet av Javier Ballesteros, sønn av den legendariske golfspilleren Seve Ballesteros, som prisen er oppkalt etter. Javier reiste til Dubai i forkant av Hero Dubai Desert Classic, en turnering som hans far vant for tre tiår siden.

Prisen for Årets Spiller ble tidligere kjent som Prisen for Årets Golfer. Men i 2021, ble den kombinert med Seve Ballesteros-prisen for å bli en enkelt utmerkelse stemt frem av DP World Tour-medlemmene.

I en uttalelse uttrykte Meronk sin takknemlighet for prisen og erkjente at det betydde mye at sesongprestasjonene hans ble verdsatt av hans medspillere. Han beskrev det foregående året som den beste sesongen i hans karriere og uttrykte hans begeistring for å spille på hans favoritt-turnering i Dubai.