during the final round of the 2018 Masters Tournament at Augusta National Golf Club on April 8, 2018 in Augusta, Georgia.

Den ventede duellen mellom Rory McIlroy og Patrick Reed uteble etter at nordiren bommet på fem ganske enkle putter allerede før runding i The Masters på Augusta National.

Asvlutning av The Masters ble en thriller i det som vinner Patrick Reed  karakteriserer som «et rotterace». Men ikke fordi McIlroy etter to hull hadde klart å hente inn Reeds tre slags forsprang.

McIlroy jaget sin Grand Slam, altså seier i alle fire majorturneringer, og der bare The Masters gjenstår. Men puttingen gjorde at til tross for delt ledelse etter to hull ble han aldri noen utfordring.

Imidlertid måtte  Patrick Reed fra San Antonio i Texas likevel hente fram sitt aller beste for å vinne. Avslutningen ble en thriller i det som 27-åringen karakteriserer som «et rotterace» mot Rickie Fowler på andre- og Jordan Spieth på tredjeplass.

Patrick Reed avgjorde det hele til sin fordel, og sin første majortriumf, med turneringens aller siste slag fra to meter på green 18 på Augusta National-banen. Med én under for dagen og -15 totalt etter den avsluttende parputten endte han ett slag foran Rickie Fowler og to slag foran Jordan Spieth.

– Dagen i dag  bød nok på den tøffeste mentale utfordringen golf kan by på. Jeg visste det kom til å bli et rotterace. Å måtte gå under par i den siste runden for å vinne min første majortittel var helt vilt. Men veldig tilfredsstillende, sa Reed i pressesenteret etterpå.

Rotterace særlig fra Spieth

Det spørs om ikke Reed må dele bittelitt av æren som dagens mann med 2015-champion Jordan Spieth. Amerikaneren rullet i den ene imponerende birdien etter den andre, og var lik med skjema for banerkorden på 63 slag da han stod på siste tee.

Et vilt utslag ødela imidlertid hullet for han, og han måtte ga av greenen med sin eneste bogey for dagen for en avsluttende åtte under par 64-runde.

Beste skandinav, Henrik Stenson, avsluttet med to under par, 70, for -9 totalt på delt femteplass med blant andre Rory McIlroy. Tiger woods avsluttet med en 69-runde for +1 og delt 32.-plass.

Se også: Resultater fra Augusta