11. desember 2023 03:21

Foto: TaylorMade

Testfasen og de økonomiske spekulasjonene er ferdig for nordiren. Avtalen betyr at TaylorMade har signert de tre øverste spillerne på verdensrankingen.

28-åringen har endelig bestemt seg etter å brukt god på å avgjøre hvem som skulle få æren av blir hans nye utstyrsleverandør etter Nikes exit fra golfsporten.

Rory McIlroy har signert en flerårig avtale med TaylorMade der han utelukkende skal spille med utstyr fra det Adidas-eide merket. Mens Nike fortsatt vil bekle ham med tøy og sko, og beholder logoen på fronten av cap-en hans.

Dermed spiller verdens for tiden tre beste golfspillere alle med TaylorMade-utstyr. McIlroy er nummer to på rankingen, og blir stallkamerat med nummer én,  amerikaneren Dustin Johnson, og med australieren Jason Day på tredjeplass.

Fokus på å velge riktig ball

Etter The Masters på Augusta i april begynte McIlroy for alvor å teste de forskjellige utstyrsleverandørenes produkter.

Han konsentrerte seg særlig om å finne den riktige ballen, og landet på TaylorMades nye TP5x-ball. Det er en femdelt ball, som i følge TaylorMade er meget sofistikert med en såkalt dual spin-overflate.

Siden avskjeden med Nike ved årsskiftet har McIlroy spilt turneringer med utstyr fra en rekke produsenter, og har nærmest hatt nye bag fra uke til uke.

Flere ganger har verdenstoerens bag inneholdt fairwaywooder fra TaylorMade og  jern og drivere fra Callaway.

Til tross for at TaylorMade har hånd om de tre øverste på verdensrankingen (eller kanskje nettopp på grunn av det?) forteller tyske Adidas deres velkjente golfmerke fortsatt er til salgs.

I bagen fra McIlroys nye utstyrsleverandør

Driver: TaylorMade 17 M2 9,5grader, MCG Kuro Kage Silver 70 XTS-skaft

Fairwaywooder: TaylorMade M2 Tour Fairway 13,5-grader med MCG Tensei CK Blue 90TX-skaft og 19-grader med Fujikura Composites Pro P95X-skaft

Jernkøller: TaylorMade P750 Tour Proto 3- og 4-jern med True Temper Project X 7.0-skaft og Taylor Made Rors Proto 5- til 9-jern med True Temper Project X 7.0-skaft

Wedger: TaylorMade Milled Grind 48-grader, 54-grader og 60-grader med True Temper Project X 6.5-skaft

Ball: TaylorMade TP5x, merket #22

 

Kommentarer