Foto: Tristan Jones

Etter 69-72 på de to første rundene avsluttet Marianne Skarpnord Omega Dubai Moonlight Classic med 71 slag. Som ga delt tiendeplass i nattgolfturneringen. Tonje Daffinrud ble delt 29.

Topp 10-plassering i fire av sesongens sju turneringer bærer bud om at Moss & Rygge-spilleren kan være på vei mot karrierens beste sesong på europatouren.

europatourens Order of Merit ligger 33-åringen på en solid andreplass. En ranking der hun har 14.-plass fra 2013-sesongen som beste resultat.

Marianne har bare ukens vinner i Dubai, Nuria Iturrios, foran seg på poenglisten. Spanjolen tok for øvrig sin andre seier på rad, og tredje i karrieren, bare fem dager etter førsteplassen i Lalla Meryem Cup i Marokko.

10-plassering

Tonje Daffinrud lå på delt 16.-plass før siste runde. Avslutning på tre over par, 75, med tre birdier én hver av bogey, dobbelbogey og trippelbogey førte imidlertid Vestfold-spilleren til delt 29.-plass til slutt.

De norske europatour-jentenes neste oppgave blir La Reserva de Sotogrande Invitational i Sør-Spania. Der de får feire 17. mai den andre av de fire turneringsddagene.

La oss i den forbindelse nevne at Marianne Skarpnord tok den første av sine fire europatour-seiere hittil nettopp på nasjonaldagen, for ti år siden i Deutsche Bank Ladies Swiss Open 2009

10-plassering
TO PÅ RAD: Spanske Nuria Iturrios tok andre sier på fem dager i Dubai. Foto: Tristan Jones


Se også:Resultater fra Dubai


Runde 2: Marianne bra med i Natt og dag-turneringen

Med tre under totalt i den unike natt og dag-turneringen på Faldo-banen ved Emirates Golf Club i Dubai ligger Moss & Rygge-spilleren seks slag bak de to i teten.

Som utgjøres av forrige ukes vinner, og leder aa europatourens Order of Merit, spanske Nuria Iturrios, og Esther Henseleit fra Tyskland.

Som har ett slag å gå på til en annen tysker; Olivia Cowan.

Tonje Daffinrud avanserte til delt 16.-plass etter sin én under par 71-runde på Emirates’ Faldo-bane.

Tonje Daffinrud starter sin siste runde klokken 11.03 norsk tid, Marianne Skarpnord klokken 11.52. Med solnedgang klokken 16.50 (18.50 lokal tid), får begge får avsluttet turneringen under flomlyset på Emirates Golf Club.


Runde 1: Dyktig Marianne i skyggen av irsk 24-åring

Leona Maguire er en irsk 24-åring, som hadde ligget hele 135 uker på toppen av Women’s World Amateur Golf Ranking da hun ble profesjonell i juni i fjor.

Onsdag knallet hun til med ny banerekord på Faldo Course ved Emirates Golf Club i Dubai, der verdens første Natt og dag-proffturnering går av stabelen fram til fredag.

— Dette var gøy, forteller hun til LETs nettside:

— Jeg antar at å spille klokken 3 om ettermiddagen, og så inn i mørket, det er måten å gjøre det på for meg. Jeg gjorde også nesten Hole in one på hull 8 med mitt syverjern, jeg var fem centimeter kort av å vinne en Omega-klokke. Runden bestod av en fin miks av gode putter og tap-ins, som gjør det hele bitte litt enklere.

Maguire bokførte ni birdier og én bogey onsdag, og avsluttet sin kveldsrunde ved å sette en åtte meters putt under flomlyset på 18.-green, med Dubai Marina skyline som et glitrende bakteppe.

Begge de norske bra med

Startfeltet i Omega Dubai Moonlight Classic består bare av 56 proffer samt 168 amatører. Som gjør at de bare ble plass til to blant det halve dusinet norske europatour-proffer: Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud.

Begge er greit med, der Marianne er på delt syvendeplass med sine tre under par. Mens Tonje er på delt 25.-plass etter én over par, 73, onsdag.