Marianne Skarpnord skal spille kvalik til LPGA

KLAR FOR LPGA Q-SCHOOL: Programmet på europatouren er så labert at Marianne Skarpnord er én av mange spillere som vil forsøke seg i LPGA Q-School denne høsten. Foto: Jan E. Espelid

Fredag 14. oktober setter Marianne Skarpnord seg på flyet til Florida, der andresteget av LPGAs O-School starter tre dager senere på Plantation G&CC i Venice.

Marianne Skarpnord er absolutt god nok til kunne være i gruppen som jubler over LPGA-kortet når siste putt er satt i finalen i Daytona Beach 4. desember.

Det endelige antallet kort som deles ut bestemmes senere, men det blir høyst sannsynlig rundt 20 kort, som det var i 2015.

Mer avslappet til LPGA nå

Sist Moss og Rygge-spilleren var med i Q-School på LPGA, endte hun på andreplass etter å ha storspilt gjennom de fem finalerundene i desember 2009.

2010-sesongen på LPGA ble imidlertid et antiklimaks med kun 165.000 kroner innspilt (19.910 dollar), og 133.-plass på pengelisten.

— Jeg er veldig mye mer avslappet nå . Og jeg kommer ikke til å bo der (som hun gjorde sist, red.anm.), bare reise over til de turneringene jeg skal spille, sier Marianne til Golferen på jobb for sin hovedsponsor under Nordea Pairs-finalen på hjemmebanen Evje Golfpark lørdag.

Det er heller ikke noe brennende ønske om å bruke mer tid i USA, eller de større pengepremiene på LPGA, som er trekkplasteret.

— Jeg vil jo bare spille golf, og ville helst blitt værende i Europa dersom det hadde vært en bra schedule her, sier hun med dårlig skjult kritikk av måten damenes europatour drives på.

Vet ikke hva som skjer med LET

Det er ingen hemmelighet at det stormer rundt europatourens sjef siden 2013, Ivan Khodabakhsh. Tyskeren har tatt mange avgjørelser det har blitt stilt spørsmål  ved, og det spørs om ikke hans bakgrunn fra boksesporten kan komme godt med framover.

Fra utøvernes side er det først og fremst et stadig mindre turneringsprogram, men med stadig lengre og mer kostbare reiser, som får europatour-spillerne til å se rødt.

lpga ivan khodabakhsh

I HARDT VÆR: LET-sjef Ivan Khodabakhsh får kritikk fra spillerne for et altfor dårlig tourprogram. Foto: LET

— Dette har det vært veldig mye snakket om blant oss som spiller, særlig tidlig på sesongen, sier Marianne, og fortsetter med en oppramsing av hvordan sesongopplegget 2016 har vært, og er:

— Det er vel, hva er det, seks vanlige turneringer, i Europa. Så er det fem i Kina, tre i Midt-Østen, én i India, to i Australia og én i New-Zealand. Og det er ikke akkurat gratis å reise dit, sier 30-åringen oppgitt.

Og hun er slett ikke sikker på at det blir noe bedre til neste år.

— Jeg vet ikke hva som skjer. Men fra det jeg har hørt blir sesongen neste år veldig lik denne. Det er veldig trist. Spørsmålet blir jo hvor lenge sjefen kan bli. Hvor lenge kan han sitte? Og hvor lenge kan han forsvare dårlige resultater?

Det som i alle fall er helt sikkert er at østfoldingen langt fra er den eneste europatourspilleren som kommer til å være på plass under andresteget av Q-School for LPGA.

— Det er visstnok veldig mange (europatour-spillere) som vil kvale, avslutterMarianne Skarpnord.

Først skal imidlertid hun og resten av spillerne, inkludert Tonje Daffinrud, spille Costa del Sol Open fredag til søndag. Det er den siste turneringen i Europa, men den sjette siste på europatourens regulære program 2016.

Se også: Costa del Sol Open

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.