Marianne og Tonje skal kjempe om 40 prosent mer

STOR PREMIEPOTT: Marianne Skarpnord (t.v.) og Tonje Daffinrud er kvalifisert til Women's British Open på Woburn Golf Club 1. til 4. august. Foto: Tristan Jones

Majorturneringen Women's British Open får i år en vesentlig høyere premiepott. Som vil gjøre neste måneds mesterskap på Woburn-banen i England til den nest største på damesiden.

40 prosent økning i premiepotten til 38,6 millioner kroner (4,5 millioner dollar) gjør at bare U.S. Women’s Open er større enn damenes åpne britiske mesterskap.

Økningen kommer i det første året AIG overtar som tittelsponsor etter Ricoh, og bringer vinnerens sjekk opp til hele 5,8 millioner kroner (675.000 dollar).

Svimlende summer til tross kjemper damene om under halvparten så mye som herrene gjør i neste ukes 92 millioners-turnering (10,75 millioner dollar) The Open Championship på Royal Portrush-banen i Nord-Irland 18. til 21. juli.

R&A-sjef Martin Slumbers forsikrer imidlertid at årets økning er et ledd i en langsiktig plan om å gjøre premiepottene like store i Women’s British Open og i The Open:

— Dette er et viktig første steg, og vi vet at det kommer å ta tid å nærme oss likhet med herrene. Vi vil fortsette det langsiktige målet om en bærekraftig forretningsmodell. Men vi kan ikke få det til alene, og støtten fra fans, sponsorer og media er alt sammen nøkler for å oppnå en slik suksess.

Også de andre majorturneringene på damesiden har gjort skritt mot økte prispenger. Men ligger fortsatt vesentlig bak de tilsvarende turneringene på herresiden:

 • 2019-utgaven av U.S. Women’s Open ble spilt med en premiepott på 47 millioner kroner (5,5 millioner dollar) mens herrenes turnering på Pebble Beach i forrige måned hadde 107 millioner kroner (12,5 millioner dollar) i potten.
 • Nylig avholdte KPMG Women’s PGA Championship hadde en premiesum på 33 millioner kroner (3,85 millioner dollar) mens herrenes U.S. PGA Championship i mai ble spilt med 94 millioner kroner (11 millioner dollar) i potten.

Women’s British Open eies av R&A. Turneringen ble grunnlagt av Ladies Golf Union i 1976, og har vært sanksjonert av LPGA og LET siden 1994. Den har hatt status som majorturnering siden 2001.

Før Women’s British Open går av stabelen i begynnelsen av august, spilles Evian Championship i Frankrike 25. til 28. juli. Den yngste av damenes majorturneringer har 35 millioner kroner (4,1 millioner dollar) i potten. Marianne Skarpnord er klar for også den majorturneringen.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.