BEDRE KRANKING: Maiken Bing Paulsen vil få plass i de fleste europa-turneringene i 2022. Foto: Tristan Jones

Tre norske spillere gjennomførte europatourens finalekvalik på La Manga i Spania. Den minst merriterte av dem, Drammen-spiller Maiken Bing Paulsen, suste inn på touren med det beste kortet i kategori 8a. Som betyr at 23-åringen får plass i de aller fleste LET-turneringene i 2020.

Maiken Bing Paulsen er den minst erfarne tourspilleren blant de tre norske i LET Qualifying School. 23-åringen ble profesjonell i fjor sommer etter at studiene ved Presbyterian-universitetet var avsluttet.

Proff-erfaringen består av noen turneringer på LET Access og Swedish Golf Tour. Men på europatourens kvalikturnering på La Manga seilte hun inn på europatouren med det beste kortet i den nest høyeste kategorien i kvaliken.

Søndagens to under par-avslutning på La Mangas sørbane brakte Maiken til sjetteplass. Hun fikk dermed det beste av de 15 kortene som ble delt ut i kategori 8a.

Denne sesongen kan Drammen-spilleren belage seg på en golfhverdag der hun slår ut i turneringer med Euopas høyeste premiesummer på Europas beste golfbaner i konkurranse mot Europas beste golfspillere.

Maiken: — Jeg har vært helt i skyene!

På vei til flyplassen mandag ettermiddag sier Maiken til Golferen at det har vært en veldig travel dag. Hun har derfor bestemt seg for å dra tidligere hjem til Norge. Og fortsetter:

— Jeg har vært helt i skyene, og ikke helt klar over hva jeg faktisk har prestert. Dette har vært et eventyr som startet med et lite mareritt da jeg gikk ni over på pre qualifieren. Men jeg så kun fremover og kjempet til siste slutt.

Hun tenkte da et «golf er golf», og at alle spillerne kom til å ha én dårlig dag eller ett dårlig hull i kvaliken:

— Jeg hadde bare alt på første runden. Skuldrene ble senket og det ble etter hvert puttene også. Den største tryggheten av alle var Knud Andreas Krokeide, min samboer. Han var på baggen fra dag én, og vi satte våre egne mål og holdt oss til en plan som fungerte veldig bra.

Underveis konstaterte hun at golfen bare kjentes bedre og bedre for hver runde. Og at det var «en utrolig deilig følelse». Når hun nå kommer hjem er det tid for å planlegge og slappe av litt:

— En ting er sikkert, og det er at jeg er utrolig glad og stolt over det jeg og mitt team har fått til fra jeg kom hjem fra college i mai og til nå. Og at jeg gleder meg veldig til fortsettelsen!

Også greie kategorier for Stina og Madelene

Stina Resen fra Oslo GK endte på delt 29.-plass med +7 etter to over par, 75, siste dag på den krevende sørbanen. Med det brukte hun tre slag for mange til å havne i samme kategori som Maiken Bing Paulsen.

Men det niende beste kortet i katergori 9b er likevel et karrieresteg opp. Stina vil få plass i en god del LET-turneringer samt at hun får toppkategori på LET Access.

Også Madelene Stavnar får kategori 9b etter sin fire over par 77-runde, som ga 48.-plass med +10. Madelene kan se fram til en golfhverdag på LET Aceess ispedd noen europaturneringer.

Rutinerte Amy Boulden fra Wales vant LET Qualifying School med +10, tre slag foran Magdalena Simmermacher fra Argentina. Mens Maiken Bing Paulsen fikk æren av å bli beste skandinav med sin sjetteplass.

Se også: Resultater fra La Manga

Europatouren starter turneringssesongen 20. februar med to turneringer i Australia. I mars blir det turnering i Sør-Afrika og i Saudi-Arabia, Første turnering i Europa blir i Frankrike den andre uken av mai.

Totalt står det 24 turneringerårets terminliste.

Slik ble tourkortene fordelt

Det var 120 spillere med i finalesteget av Qualifying School.

De fem beste fikk LET-medlemskap i kategori 5c. Som i praksis vil gi plass i alle LET-turneringene i år.

Spillere mellom sjette- og 20.-plass fikk kategori 8a, med plass i de fleste turneringene bortsett de aller største.

De som klarte cutten etter 72 hull, som gikk ved de 60 beste og like, og endte på 21-plass eller lavere fikk kategori 9b, som vil gi plass i god delt LET-turneringer og alle LET Acess-turneringer.

De som misset cutten fikk kategori 12a, og fast plass på LET Access.