Den kalde innledningen på november førte til at de fleste golfbaner på Øslandet vinterstengte. Mildværet den siste tiden har fått i alle fall én klubb til å velge å åpne igjen.

Lommedalen GK har «Åpne greener til snøen ligger» som ett av sine slagord. I år kom imidlertid vinteren så tidlig at det nesten ikke rakk å bli høst en gang.

Men fra denne helgen kan nihullsbanen inne i Lommedalen i Bærum nok en gang leve opp til lovnaden om åpen bane så lange det er snøbart.

— Ja, vi åpner banen igjen. I alle fall fredag, lørdag og søndag, forteller en glad daglig leder Lars Hjorth på telefonen.

Kunstgress på Lommedalen GK

Det er greenene i kunstgress som grunnen til at banen kan være åpen så lenge den ikke er dekket av snø. Egentlig var det planen å bygge golfbanen med vanlige greener, men det fikk de ikke lov til av kommunen.

Det er nok klubben glad for i dag …

Fra Østfold meldes det at Onsøy GK åpner igjen lørdag 27. november med booking i golfboks. Lørdagen begynner å fylles opp, sies det fra Onsøy.

Send en mail til tips@golferen.no eller legg igjen en melding på Golferens Facebook-side om du kjenner til flere baner som har vinteråpnet igjen etter stenging tidligere i november.