Lofoten Golf Links klar for turistvekst

Under International Golf Travel Market legges det fram sterke veksttall for verdens golfturisme. Lofoten Golf Links er på plass, og vil ha sin andel av det voksende markedet. SE DE FØRSTE BILDENE FRA LOFOTENS NYE BANE!

lofoten-golf-links-klar-for-turistvekst


DET NYE SIGNATURHULLET? Hull 2 på den nye banen er et par-3-hull på 170 meter fra bakerste tee, og rett ut mot havet. Hullet ble sådd i august, og begynner allerede å nærme seg spillbar stand.

lofoten-golf-links-klar-for-turistvekst


FOR EN ÅPNING: Allerede fra hull 1, et kort par-4-hull på rundt 300 meter, får du føling med det Lofoten Golf Links er aller mest kjent for: Hav, fjell og midnattsol rett fra nord.

lofoten-golf-links-klar-for-turistvekst


VELKOMMEN, VERDEN! Lofotens golfgrunder og eier, Frode Hov, lover verdens golfturister flere opplevelser enn bare golf.

Åpningen av International Golf Travel Market (IGTM) på Costa Daurada i Catalonia nordøst i Spania tirsdag ble preget av optimisme for golfturismeindustrien.

Peter Walton, sjef for golfturopartørens organisasjon IAGTO, fortalte i sin åpningstale om årlig vekst i golfturismen på nesten 10 prosent.

— Salgsveksten blant verdens golfturoperatører var på 9,3 prosent fra 2011 til 2012, sa Walton, og la til at prognosene peker på fortsatt vekst.

— Jeg tror vi alle kan se frem til det tredje året på rad med vekst i golfturismen i 2014.

— Det er en optimistisk prognose jeg er sikker på vil gjenspeiles i neste års undersøkelse, mener lederen for sammenslutningen for verdens turoperatører.

Lofoten er klar!

— Jeg er klar! Og jeg føler optimismen. Det er første gang jeg er her, så jeg er her for å lære, sier Lofoten-eier Frode Hov på telefonen fra IGTMs messehall sør for Barcelona.

— Vi er ikke i posisjon til å dra nytte av veksten ennå, men vi forbereder oss på 2015-sesongen når 18-hullsbanen har offisiell åpning.

Lofoten Golf Links er Norges mest anerkjente golfbane internasjonalt, og har vært omtalt av medier i golfland over hele verden.

Se også: Kåret til kontinentets femte beste linksbane

Lofoten Golf Links er den eneste norske banen på The Links Associations eksklusive liste over verdens 246 ekte linksbaner.

Banen er også presentert i en rekke medier verden rundt, både i aviser, magasiner og på tv.

Midnattsgolf etterspurt vare

Lofoten Golf Links har det siste året vært drevet av Troon Golf, verdens største managementselskap innen golf med en portefølje på flere hundre golfbaner verden rundt.

Og nå opplever gründer og eier Frode Hov virkelig at samarbeidet begynner å bære frukter. Ikke minst gjennom Troons aktive markedsføring av linksbanen.

— Det er helt utrolig å være på denne messen. Omtrent alle jeg snakker med har hørt om oss og har sett bilder, og forteller hvor spektakulær de synes banen ser ut.

— Jeg opplever også at midnattsgolf er etterspurt. Det oppleves som nytt, og som noe alle er interessert i å forsøke.

Hov forteller om en rekke henvendelser fra England og USA fra firmaer som ønsker å booke turneringer for opptil et par hundre ansatte og kunder.

— Akkurat nå har vi imidlertid mest fokus på å få 18-hullsbanen ferdig.

— Maskinene går nå mens vi snakker, mye er allerede sådd, til sommeren begynner vi å spille på noen av de nye hullene, til høsten er anlegget ferdig og fra 2015 er banen fullt spillbar, lover Hov.

Deretter påbegynnes neste fase: Hotell med 80 rom og gode konferansefasiliteter.

Nettopp slik som vil tiltrekke store, internasjonale selskaper som vil kombinere konferanse med golf på verdens nordligste ekte linksbane.

Se også: Lofoten Golf Links hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×