Under International Golf Travel Market legges det fram sterke veksttall for verdens golfturisme. Lofoten Golf Links er på plass, og vil ha sin andel av det voksende markedet. SE DE FØRSTE BILDENE FRA LOFOTENS NYE BANE!
lofoten-golf-links-klar-for-turistvekst

DET NYE SIGNATURHULLET? Hull 2 på den nye banen er et par-3-hull på 170 meter fra bakerste tee, og rett ut mot havet. Hullet ble sådd i august, og begynner allerede å nærme seg spillbar stand.

lofoten-golf-links-klar-for-turistvekst

FOR EN ÅPNING: Allerede fra hull 1, et kort par-4-hull på rundt 300 meter, får du føling med det Lofoten Golf Links er aller mest kjent for: Hav, fjell og midnattsol rett fra nord.

lofoten-golf-links-klar-for-turistvekst

VELKOMMEN, VERDEN! Lofotens golfgrunder og eier, Frode Hov, lover verdens golfturister flere opplevelser enn bare golf.

Åpningen av International Golf Travel Market (IGTM) på Costa Daurada i Catalonia nordøst i Spania tirsdag ble preget av optimisme for golfturismeindustrien.

Peter Walton, sjef for golfturopartørens organisasjon IAGTO, fortalte i sin åpningstale om årlig vekst i golfturismen på nesten 10 prosent.

— Salgsveksten blant verdens golfturoperatører var på 9,3 prosent fra 2011 til 2012, sa Walton, og la til at prognosene peker på fortsatt vekst.

— Jeg tror vi alle kan se frem til det tredje året på rad med vekst i golfturismen i 2014.

— Det er en optimistisk prognose jeg er sikker på vil gjenspeiles i neste års undersøkelse, mener lederen for sammenslutningen for verdens turoperatører.

Lofoten er klar!

— Jeg er klar! Og jeg føler optimismen. Det er første gang jeg er her, så jeg er her for å lære, sier Lofoten-eier Frode Hov på telefonen fra IGTMs messehall sør for Barcelona.

— Vi er ikke i posisjon til å dra nytte av veksten ennå, men vi forbereder oss på 2015-sesongen når 18-hullsbanen har offisiell åpning.

Lofoten Golf Links er Norges mest anerkjente golfbane internasjonalt, og har vært omtalt av medier i golfland over hele verden.

Se også: Kåret til kontinentets femte beste linksbane

Lofoten Golf Links er den eneste norske banen på The Links Associations eksklusive liste over verdens 246 ekte linksbaner.

Banen er også presentert i en rekke medier verden rundt, både i aviser, magasiner og på tv.

Midnattsgolf etterspurt vare

Lofoten Golf Links har det siste året vært drevet av Troon Golf, verdens største managementselskap innen golf med en portefølje på flere hundre golfbaner verden rundt.

Og nå opplever gründer og eier Frode Hov virkelig at samarbeidet begynner å bære frukter. Ikke minst gjennom Troons aktive markedsføring av linksbanen.

— Det er helt utrolig å være på denne messen. Omtrent alle jeg snakker med har hørt om oss og har sett bilder, og forteller hvor spektakulær de synes banen ser ut.

— Jeg opplever også at midnattsgolf er etterspurt. Det oppleves som nytt, og som noe alle er interessert i å forsøke.

Hov forteller om en rekke henvendelser fra England og USA fra firmaer som ønsker å booke turneringer for opptil et par hundre ansatte og kunder.

— Akkurat nå har vi imidlertid mest fokus på å få 18-hullsbanen ferdig.

— Maskinene går nå mens vi snakker, mye er allerede sådd, til sommeren begynner vi å spille på noen av de nye hullene, til høsten er anlegget ferdig og fra 2015 er banen fullt spillbar, lover Hov.

Deretter påbegynnes neste fase: Hotell med 80 rom og gode konferansefasiliteter.

Nettopp slik som vil tiltrekke store, internasjonale selskaper som vil kombinere konferanse med golf på verdens nordligste ekte linksbane.

Se også: Lofoten Golf Links hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.