Newport, Rhode Island: Lee Westwood deltar for første gang i U.S. Senior Open som avholdes denne uken på Newport Country Club, en klassisk kystbane i det sørlige Rhode Island. Newport CC har røtter tilbake til 1800-tallet og er kjent for sin rike historie, inkludert vert for det første U.S. Open og U.S. Amateur i 1895. Til tross for at banen ikke er like utfordrende som på slutten av 19-århundre, gir den fortsatt en solid test, spesielt ved vindforhold.

Westwood beviste at han fremdeles har mye å by på under åpningen på Newport CC. Med fire birdies og en eagle (mot bare to bogeys), plasserer den tidligere verdenseneren seg blant topp 10 i sitt debutsenior-åpne. Westwood, som kjempet mot kyssesyke i fjor, uttalte at han føler seg som sitt gamle jeg igjen. Han påpekte også at forholdene under åpningen, som ikke var veldig vindfulle inntil de siste hullene, trolig var de beste scoringforholdene de vil oppleve i løpet av uken.

Den 51-årige golfspilleren gikk over til den Saudi-støttede LIV Golf-kretsen i 2022 og trakk seg fra DP World Tour i mai 2023. Han har ikke deltatt mye i turneringsgolf utenom LIV sin timeplan og har derfor ikke vært så globalt synlig som før. Dersom han fortsetter å spille som han gjorde under åpningen, kan han ha en god sjanse til å gå av med trofeet ved ukeslutt.

Kilde: Golf.com

​Les hele saken på: Read More